Trøndere knuser Oslo Børs

Har du hørt om Jomar Kilnes?

Børs

Jomar Kilnes, seniorporteføljeforvalter i Forte Fondsforvaltning i Trondheim, forvalter rundt 300 millioner kroner gjennom blant annet fondene Forte Norge og Forte Trønder. Det har han gjort på en meget bra møte. Ifølge Finansavisen er fondene så langt i år opp henholdsvis 19,9 og 25,8 prosent.Hovedindeksen er til sammenligning omtrent i null siden årsskiftet.Morningstar slår fast at Forte Trønder har vært det beste norskregistrerte fondet hittil i år, og investerer hovedsakelig i selskaper med tilknytning til Midt-Norge. Samtidig holder forvaltningsselskapet seg langt unna oljeservice, og spesielt seismikk og drilling.Blant de største plasseringene i fondet er Det norske oljeselskap, SpareBank 1 SMN og Norway Royal Salmon, skriver Finansavisen fredag.Det norske oljeselskap, varslet tidligere i sommer at de slår seg sammen med BPs Norske virksomhet. Sammenslåingen er et av flere initiativ som har bidratt til å løfte aksjen nær 93 prosent så langt i år.- På kort sikt tror vi oljeprisen skal styrke seg. Samtidig begynner selskapet å betale utbytte, antagelig opp mot 10 kroner pr. aksje allerede i høst. Deretter forventer vi 20 kroner i utbytte fra og med 2020 og 50 år fremover. Et slikt utbytte bør doble aksjekursen, forteller Kilnes.Ifølge Finansavisen har Kilnes fortsatt tro på laksesektoren og spesielt trøndelagbaserte Norwegian Royal Salmon. I tillegg mener Kilnes SpareBank 1 SMN undervurderes, spesielt av utenlandske analytikere som han mener overdriver tap som følge av oljenedturen. Også flyselskapet Norwegian trekkes frem som en god kjøpskandidat.

forte trønder
aksjefond
jomar kilnes
Nyheter
Børs