Trøndere knuser Oslo Børs

Har du hørt om Jomar Kilnes?

Jomar Kilnes, seniorporteføljeforvalter i Forte Fondsforvaltning i Trondheim, forvalter rundt 300 millioner kroner gjennom blant annet fondene Forte Norge og Forte Trønder. Det har han gjort på en meget bra møte. Ifølge Finansavisen er fondene så langt i år opp henholdsvis 19,9 og 25,8 prosent.Hovedindeksen er til sammenligning omtrent i null siden årsskiftet.Morningstar slår fast at Forte Trønder har vært det beste norskregistrerte fondet hittil i år, og investerer hovedsakelig i selskaper med tilknytning til Midt-Norge. Samtidig holder forvaltningsselskapet seg langt unna oljeservice, og spesielt seismikk og drilling.Blant de største plasseringene i fondet er Det norske oljeselskap, SpareBank 1 SMN og Norway Royal Salmon, skriver Finansavisen fredag.Det norske oljeselskap, varslet tidligere i sommer at de slår seg sammen med BPs Norske virksomhet. Sammenslåingen er et av flere initiativ som har bidratt til å løfte aksjen nær 93 prosent så langt i år.- På kort sikt tror vi oljeprisen skal styrke seg. Samtidig begynner selskapet å betale utbytte, antagelig opp mot 10 kroner pr. aksje allerede i høst. Deretter forventer vi 20 kroner i utbytte fra og med 2020 og 50 år fremover. Et slikt utbytte bør doble aksjekursen, forteller Kilnes.Ifølge Finansavisen har Kilnes fortsatt tro på laksesektoren og spesielt trøndelagbaserte Norwegian Royal Salmon. I tillegg mener Kilnes SpareBank 1 SMN undervurderes, spesielt av utenlandske analytikere som han mener overdriver tap som følge av oljenedturen. Også flyselskapet Norwegian trekkes frem som en god kjøpskandidat.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også