- Utrolig sterkt av DNB

Analysesjef er imponert.

Børs

European Banking Authority (EBA) slapp fredag kveld resultatene av sine stresstester av europeiske banker i 2016.DNB Bank-konsernet kom ut med uendret kapitaldekning (CET1 ratio) på 14,3 prosent (basert på tall per årsslutt 2015). Banken selv varslet på sine hjemmesider at den opprettholder et positivt resultat før utbytte gjennom hele testperioden (2016-2018), noe som ifølge EBAs metodikk bidrar til en stabil kapitalbase. - Utrolig sterkt av DNBRisikoeksponeringen er også uendret, som følge av de særnorske overgangsreglene basert på Basel I-regelverket.- DNB er tilfreds med resultatene for stresstesten, som demonstrerer at banken har en robust inntjeningskapasitet og kapitalposisjon, het det.Analysesjef Karl-Johan Molnes i Norne Securities karakteriserer DNBs testresultater som «utrolig sterke».- Undersøkelsen viser null stress. Dette utgjør en kjøpsmulighet i norske banker, skriver han i en oppdatering.Italiensk bank strøkEBAs tester viste videre at kun én bank er i trøbbel: Italienske Monte Dei Paschi.45 minutter før resultatene av stresstestene ble offentliggjort, meldte Italias tredje største bank at dens ni milliarder euro i misligholdte lån var solgt for 1/3 av pålydende, i tillegg til at ny egenkapital for fem milliarder euro var garantert.Men italienske myndigheter var kjapt ute med å avkrefte rykter om en ny, statlig redningsaksjon for banken som ble etablert i 1472.- Ikke desperat behovStresstestene omfattet i alt 51 banker, som fikk bryne seg på EU-krav i et tenkt scenario der en resesjon lammer økonomien i tre år.- Det ser altså ikke at som at europeiske banker har et desperat behov for ny egenkapital. Banker trenger kapital for å vokse, noe som betyr at det vil være en naturlig etterspørsel der for å dekke låneveksten, fortsetter Molnes.- At europeiske banker har 1.000 milliarder euro i misligholdte lån er en bekymring, men så lenge misligholdene eroderer med hjelp av tiden, vil vi ikke få en finanskrise, legger han til.

stresstest
dnb
banker
Nyheter
Børs