Wall Street så rødt

Svake markeder i Europa og svak makro tynget USA-børsene.

Wall Street. Foto: Scanpix Chip East
Børs

Dow Jones endte ned 0,49 prosent til 18.313,84 poeng, S&P500 falt 0,64 prosent til 2.157,03 poeng mens Nasdaq falt 0,90 prosent til 5.137,73 poeng. CBOE VIX-volatilitetesindeksen som ofte omtales som «fryktindeksen» var opp 9,9 prosent til rett under 13,7. Rundt fire aksjer falt for hver aksje som steg på NYSE. Brentoljen var ned 0,95 prosent intradag til 41,80  rundt stengetid på Wall Street. Til samme tid kostet den amerikanske lettoljen 39,53 dollar fatet, tilsvarende en nedgang på 1,30 prosent. - Alt i alt er det bekymringer rundt global vekst kombinert med oljeprisen, sier investeringsstrateg Kate Warne i Edward Jones til CNBC.Les også: Dette driver oljeprisen  Foruten svak oljepris hadde amerikanske investorer også med seg dårlig stemning fra Europa-handelen, der bankaksjer tynget. Til tross for oljeprisfall var energiaksjen på S&P500-indeksen opp 0,7 prosent kort før stengetid. Bilaksjer ble tynget av bilsalgstall for juli måned som kom inn under forventningene. De to største bilprodusentene i USA, Ford og General Motors falt hhv. og prosent.MakroAmerikanernes private inntekter steg 0,2 prosent i juni, mens forbruket var opp 0,4 prosent fra mai.Konsensus var på 0,3 og 0,4 prosent oppgang i hhv. inntekter og forbruk.Kjerne-PCE steg som ventet 0,1 prosent i juni.KvartalstallFør børsstart meldte Procter & Gamble om et nettoresultat på 69 cent per aksje , i sitt regnskapsmessige 4. kvartal. Aksjen steg 0,41 prosent til 86,76 dollar. Pfizer tjente 64 cent per aksje, 2 cent bedre enn konsensus. Selskapet opprettholdt guidingen, men fokus hviler ifølge Reuter på fremtidig organisering av selskapet. Aksjen falt 2,47 prosent til 36,39 dollar. Eksklusive engangseffekter kom resultatet for RCCL inn på 1,09 dollar per aksje, ifølge Marketwatch over FactSet-konsensus på 1,02 dollar per aksje. Men guidingen skuffet, så aksjen falt 6,28 prosent til 67,35 dollar. 

wall street
Nyheter
Markedskommentarer
Børs