Wall Street trengte tørt krutt før kjempeviktige tall

I morgen gjelder det.

Børs

De amerikanske børsene endte ganske så flatt torsdag.Dow Jones falt marginale 0,02 prosent til 18.352,05, Nasdaq steg 0,13 prosent til 5.166,25, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg marginale 0,02 prosent til 2.164,25.«Fryktindeksen» VIX (CBOE) falt til nærmere 12,5.Rundt fire aksjer steg for hver tredje aksje som falt på NYSE, der 802,73 millioner aksjer ble omsatt.WTI-oljen steg 2,7 prosent til 41,93 dollar fatet, og fulgte dermed opp gårsdagens oppgang i kjølvannet av det overraskende trekket i bensinlagrene .- Holder kruttet tørtInvestorene var usikre på den videre retningen i forkant av morgendagens arbeidsmarkedsrapport.Rapporten regnes av mange som «månedens viktigste», og forventningen er ifølge Marketwatch at 185.000 jobber ble skapt utenfor den amerikanske jordbrukssektoren i juli. Det vil i så fall være ned fra 287.000 i juni.Arbeidsledighetsraten ventes å falle fra 4,9 til 4,8 prosent.- Investorene bare trår vannet i dag. Vi venter på arbeidsmarkedsrapporten for å få mer klarhet. Folk holder kruttet tørt til i morgen, for enten å kjøpe eller selge, sier senior aksjestrateg Kim Forrest i Fort Pitt Capital til CNBC. ResesjonsfryktMarkedet måtte torsdag også fordøye det første rentekuttet fra Bank of England siden 2009 .Sentralbanken utvidet også rammene for sitt statsobligasjonskjøpsprogram fra 375 til 435 milliarder pund, og vil innlede kjøp av selskapsobligasjoner.- Utfallet var svært ventet. De er redde for resesjon. Kvantitative lettelser er ikke et styrketegn, men et svakhetstegn, sier sjeføkonom Peter Cardillo i First Standard Financial til kanalen.Pundet reagerte med sin største svekkelse siden etterdønningene av Brexit-avstemningen, og GBPUSD gikk fra 1,3266 like før rentedommen til 1,312.Dollaren styrket seg med rundt 0,2 prosent mot en kurv av valutaer, med EURUSD nær 1,113 og USDJPY rundt 101,2.På makrofronten ellers kom antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) inn høyere enn ventet , mens industriordrene falt litt mer enn ventet. Tesla ga litt gassBlant enkeltaksjer havnet Walt Disney og Home Depot blant de svakeste Dow-komponentene, med fall på hhv. én prosent til 95,16 dollar og 0,7 prosent til 136,05 dollar. På den positive siden var Tesla, som steg 2,1 prosent til 230,61 dollar, til tross for at kvartalstallene som kom etter stengetid onsdag skuffet både på topp og bunn.En annen tallfremlegger, Kellogg, steg 1,7 prosent til 82,42 dollar. Rapporten viste en bunnlinje i tråd med forventningene, mens salget kom inn noe i underkant.Oljeaksjer som ExxonMobil og Chevron klarte ikke å løfte seg med oljeprisen. Førstnevnte var omtrent uendret på 87,48 dollar, mens sistnevnte falt 0,2 prosent til 100,39 dollar.

wall street
dow jones
oljeprisen
arbeidsmarkedsrapport
Nyheter
Markedskommentarer
Børs