Yara verken bekrefter eller avkrefter

Vale skal være nære en avtale om salg av sin gjødselvirksomhet. Yara vil ikke si om de er den andre parten.

Yara. NTB Scanpix
Børs

I helgen ble det meldt at det brasilianske gruveselskapet Vale skal være nær en avtale om salg av hele sin gjødselvirksomhet for rundt tre milliarder dollar, melder TDN Finans.Gjødselprosenten Mosaic trekkes frem som en av to budgivere. Yara har tidligere vært trukket frem som en mulig kjøper av virksomheten, men IR-direktør Thor Giæver i Yara International vil ikke kommentere overfor nyhetsbyrået hvorvidt det er de som er i samtaler med Vale.Han understreker at Yara ikke kommenterer rykter, og vil hverken bekrefte eller avkrefte eventuelle samtaler.- Vi har også en etablert praksis at vi melder ifra så fort det foreligger slike avtaler. Det må også sies at dette er en salgsprosess som har vært i nyhetene over lengre tid og det er ikke første gang vi er blitt spurt om dette, sier Giæver til TDN Finans.

yara
vale
gjødsel
Nyheter
Industri
Børs