BYRKNESØY I GULEN: Oppdrettsgründer Ola Braanaas og Firda Seafood har opplevd prisfall før, men at lakseprisen nå ligger mellom 50-60 kroner per kilo, tar han med knusende ro.- Vi tar det markedet gir, men vi lever med at prisen er lav i perioder. Det må vi regne med, sier Braanaas. - Når vi har hatt de store nedturene, og da snakker vi ikke om det prisnivået vi har i dag; rundt 50 kroner. Det er jo fantastiske priser. Men i de periodene prisen har vært veldig lav, sier Braanaas og tar en kort tenkepause før han fortsetter;- Vi er kanskje en næring som ikke har lagt for mye penger i markedsføring. Hvis du sammenligner med hva de bruker i norsk landbruk for å selge kjøttet sitt eller eggene sine, så har oppdrettsnæringen hatt et veldig beskjedent markedsføringsbudsjett. Når vi kommer i en overproduksjonskrise og prisene stuper, så er det en form for tvungen markedsføring. Da pøser vi rimelige produkter ut i verden, også spiser folk laks. Da er det nesten som heroin, sier Braanaas.- Når folk har spist laks, må de bare ha enda mer.