<iframe src="https://www.googletagmanager.com/ns.html?id=GTM-W3GDQPF" height="0" width="0" style="display:none;visibility:hidden">

- Da er det nesten som heroin

Ola Braanaas omsetter laks for over en halv milliard i året. Han møter du i første episode av «Oppdretterne».

Publisert 19. sep. 2016
Oppdatert 20. sep. 2016
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 255 ord
lead

BYRKNESØY I GULEN: Oppdrettsgründer Ola Braanaas og Firda Seafood har opplevd prisfall før, men at lakseprisen nå ligger mellom 50-60 kroner per kilo, tar han med knusende ro.- Vi tar det markedet gir, men vi lever med at prisen er lav i perioder. Det må vi regne med, sier Braanaas. - Når vi har hatt de store nedturene, og da snakker vi ikke om det prisnivået vi har i dag; rundt 50 kroner. Det er jo fantastiske priser. Men i de periodene prisen har vært veldig lav, sier Braanaas og tar en kort tenkepause før han fortsetter;- Vi er kanskje en næring som ikke har lagt for mye penger i markedsføring. Hvis du sammenligner med hva de bruker i norsk landbruk for å selge kjøttet sitt eller eggene sine, så har oppdrettsnæringen hatt et veldig beskjedent markedsføringsbudsjett. Når vi kommer i en overproduksjonskrise og prisene stuper, så er det en form for tvungen markedsføring. Da pøser vi rimelige produkter ut i verden, også spiser folk laks. Da er det nesten som heroin, sier Braanaas.- Når folk har spist laks, må de bare ha enda mer.

  • HegnarTV har sommer og høst 2016 besøkt ikke-børsnoterte oppdrettsselskaper langs kysten av Norge for å ta temperaturen på pris-, marked og framtidsutsikter – og ikke minst hvordan næringen holder små lokalsamfunn i live.
  • Fellesnevneren er at selskapene er direkte eller indirekte familieeid og drives av gründerne eller familiene bak. TV-serien består av totalt åtte episoder og vises på www.hegnar.no hver mandag fra kl.10.00.