De største taperne i REC

To aksjonærer sitter med 643 millioner aksjer i REC. Så langt i år har aksjen falt 45 prosent, men fra toppen i år har aksjen falt 53,5 prosent.

REC faller som en sten på Oslo Børs fredag, og er på (god) vei mot de laveste nivåene i år.Aksjen faller 17 prosent til 99 øre, etter urovekkende nyheter.8. februar i år ble REC Silicon notert til 76 øre på det laveste. Et par dager senere var laveste omsetning 77 øre. Så smalt aksjen opp 180 prosent, til 2,13 kroner, i løpet av drøye tre måneder.23. mai hadde verdien på selskapet økte med knapt 3,5 milliarder kroner, og de to største aksjonærene hadde på det tidspunktet aksjer i selskapet for 5,4 milliarder kroner.Umoe og Kagra, selskaper under Jens Ulltveit Moes paraply, hadde REC-aksjer for tilsammen 1,2 milliarder kroner. Folketrygdfondet hadde REC-aksjer for 229 millioner kroner.Etter at aksjen har falt 53,5 prosent fra toppen i år, er verdien på selskapet blitt redusert med 2,9 milliarder kroner.Nå er REC-aksjene til Ulltveit-Moe verdt 563 millioner kroner, 637 millioner kroner mindre enn i mai, mens Folketrygdfondets 3 millioner færre aksjer nå er verdt knapt 104 millioner kroner.