- Det tøffe er lagt bak oss - last opp med laks!

Swedbank rykker ut med klar kjøpsanbefaling på laks. 

Børs

- Det tøffe er lagt bak oss, last opp med laks, skriver Swedbank-analytiker Marius Gaard i en fersk oppdatering fredag. Han peker på at lakseprisene er opp 12-14 prosent til 61,5 kroner per kilo for 2017-2018.- Selv om Q3-tallene ser nøytrale ut, venter vi en nokså "bullish" guiding når det gjelder prisutsikter og global tilbudsvekst i 2017, skriver Gaard i dagens analyse.Swedbank har oppjustert prisestimatet for 2017-18, henholdsvis fra 55 til 61,5 kroner og fra 54 til 61,5 kroner. Toppvalg- Den positive priseffekten veier delvis opp for større tap i VAP (forbrukerprodukter) og høyere produksjonskostnader, noe som reflekterer den siste utviklingen i fiskefôrkostnader, lakselus og behandlinger, kommenterer Gaard.Han ser heller ingen tegn til kraftig tilbudsvekst i horisonten.- Vårt toppvalg er Marine Harvest, men vi liker også godt selskaper med høy eksponering mot spotpris eller Nord-Norge, som Norway Royal Salmon eller Grieg Seafood. Også Lerøy Seafood ser veldig billig ut med en P/E på 7x, kommenterer Gaard, og mener denne er godt hjulpet av oppkjøpet til Havfisk. AnbefalingerKursmålet på Marine Harvest jekkes opp fra 153 til 176 kroner. Meglerhuset gjentar kjøpsanbefaling.Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen på Lerøy Seafood, med kursmål 535.Kursmålet på Salmar oppjusteres fra 237 til 265 kroner, og aksjen får en kjøpsanbefaling.Swedbank har en nøytral anbefaling på Bakkafrost, kursmålet oppjusteres fra 325 til 343 kroner.AUstevoll oppgraderes til kjøp. Kursmålet oppjusteres fra 71 til 80 kroner.Swedbank gjentar kjøp på Norway Royal Salmon, og justerer opp kursmålet fra 152 til 161 kroner.Meglerhuset gjentar kjøpsanbefalingen på Grieg Seafood, og kursmål heves fra 64 til 75 kroner.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.

marine harvest
grieg seafood
lerøy seafood
austevoll
bakkafrost
nrs
lakseaksjer
laksepris
swedbank
marius gaard
Nyheter
Børs