Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,49 prosent fredag.- Sannsynligheten for at Fed (den amerikanske sentralbanken) hever renten i neste uke har blitt redusert fra 15 til 12 % det siste døgnet pga. svakere enn ventet makrotall fra USA torsdag. Dette er positivt for aksjemarkedene da disse, generelt sett, profiterer på lave renter. Oslo Børs bør dra nytte av dette i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Viktige hendelser i dag; Makro: CPI (USA).OljeprisenFredag morgen omsettes Brent-oljen for 46,38 dollar fatet, ned 0,45 prosent, mens WTI-oljen faller 0,55 prosent til 43,67 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,09 dollar ved børsslutt torsdag.USADe amerikanske børsene steg kraftig torsdag. Dow Jones endte opp 0,99 prosent til 18.212,48, Nasdaq 1,47 prosent til 5.249,69, mens den bredere S&P 500-indeksen la på seg 1,01 prosent til 2.147,26.- Tre ting driver markedet i dag. Apple gjør det bedre etter sterkt iPhone-salg. Vi har også oljeprisen som har gjort et byks, samt en mengde makrotall som i beste fall var middelmådige, og som gjør sannsynligheten for en renteøkning neste uke mindre og mindre, sier sjefstrateg Michael Arone i State Street Global Advisors til CNBC.Blant enkeltaksjer utmerket altså Apple seg etter sterke salgstall. Aksjen endte opp 3,4 prosent til 115,57 dollar.Oslo BørsHovedindeksen endte på 596,82 torsdag, etter en nedgang på 0,96 prosent. Aksjer og egenkapitalbevis ble omsatt for 3.035 millioner kroner.På Oslo Børs falt Statoil 1,2 prosent til 124,10 kroner. Ellers i olje smalt DNO ned 5,0 prosent til 7,64 kroner etter at Deutsche Bank har .Telenor utmerket seg ved å falle 2,0 prosent til 136,30 kroner. Selskapet av Digi-andelen i Malaysia, og  på inntil én milliard dollar med oppgjør i amerikanske depotaksjer i Vimpelcom.Kostnadsindeks for buss, 2. kvartal 2016Skatteregnskap, august 2016Overdragelser av landbrukseiendommer, 2015Elektrisitetspriser, 2. kvartal 2016Veitrafikkulykker med personskade, august 2016, foreløpige tallUSA (14:30): KPI, august USA (16:00): University of Michigan-indeks foreløpig, septemberOslo: Det er meklingsfrist natt til lørdag for ansatte innenfor overenskomstområder til Spekter. Det omfatter ansatte blant annet i banehager, Vinmonopolet, pasienthoteller og studentsamskipnaden i flere byer.Oslo: Den nasjonale konferansen om radikalisering og voldelig ekstremisme 2016.Boligmessen med 180 utstillere av interiør og utemiljø. Sted: Telenor Arena.Kulturnatt i Oslo.Straffesak mot en daglig leder i Manglerud Star fortsetter. Han er tiltalt for dokumentforfalskning og utroskap. Saken går frem til mandag i sal 526.Oslo: Ankesaken for de fire tidligere Yara-sjefene går i Borgarting lagmannsrett. Til 16. desemberKilder: SSB, TDN Finans og NTB