Oslo Børs fulgte de amerikanske indeksene nedover da markedet åpnet for uken, og mandag ble den tredje handelsdagen på rad med kursfall. Tirsdag formiddag står hovedindeksen i 604,77, ned 0,61 prosent. Det betyr at Oslo Børs har falt 0,90 prosent siden nyttår.Den svake oljeprisen hjelper heller ikke på stemningen i det norske markedet.- Frykten har ikke spredd seg, men det er ikke så lett å få folk til å kjøpe på de røde dagene. Folk har forsøkt å ta litt risiko igjen, og da får man ekstra store utslag når det kommer litt dårlige nyheter fra USA, sier Gaute Eie, ansvarlig for aksjer og renter i ABG Sundal Collier, til Finansavisen.Som følge av blant annet et svakt rentemarked og overopphetet eiendomsmarked, har aksjer blitt omtalt som det eneste stedet å putte pengene de seneste årene. Eie påpeker at historisk sett har det ikke vært særlig attraktivt å være i aksjemarkedet når den amerikanske sentralbanken begynner å heve renten.- Men det er fortsatt en desperasjon etter å skaffe avkastning, så jo lengre tid det tar før den store korreksjonen kommer, desto mer penger allokeres inn i aksjemarkedet. Og så er det alltid sånn at den kommer når bekymringene og frykten er borte, sier Eie til Finansavisen.- Vi er fullstendig klar over at vi står ovenfor en større korreksjon. Spørsmålet er hvor lenge markedet kan gå før det skjer. Det har gått relativt greit i USA i noen år, mens Europa henter seg inn og det er mindre frykt for Kina, avslutter Eie.Før det smeller, tror han ifølge Finansavisen på videre oppgang på børsene.