Erdogan: - Vi er ikke fornøyd med nivået på liren

Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan skulle gjerne sett at valutaen var enda svakere.

Samtidig som Tyrkias president Recep Tayyip Erdogan sier han kunne tenke seg en noe svakere Lira er han også opptatt av stabilitet i økonomien.Veksten i Tyrkia var 0.3 prosent på kvartalsbasis i juni 2016, etter at den i kvartalet før var 0,7 prosent. BNP vokste med en årstakt på 3,1 prosent i juni.I Bloomberg-intervjuet legger Erdogan vekt på at landet ikke har opplevd negativ vekst på 39 kvartaler. Samtidig har landet utvist budsjettdisiplin, noe han mener er et medvirkende element til at kuppforsøket ikke har skremt bort investorene.Landets statsgjeld er 32,9 prosent av BNP. NB: Trykk play i videoruten over dersom ikke avspillingen av intervjuet med Erdogan starter automatisk


Les også