EU-ministre støtter gigantkravet mot Apple

Finansministre fra flere store EU-land støtter EU-kommisjonens gigantiske skattekrav mot Apple.

the Apple flagship store on Fifth Ave., Thursday, Aug. 25, 2011 in New York. With Steve Jobs bowing out as CEO on Wednesday, Apple Inc. must persuade investors and consumers that it doesn't need the force behind the iMac, iPod, iPhone and iPad in charge to keep the technology hits coming. (AP Photo/Richard Drew) Richard Drew
Børs
– Internasjonale skatte-smutthull hører fortiden til, sa Jeroen Dijsselbloem fra Nederland under et møte for unionens finansministre i Slovakia lørdag.Han er overbevist om at Apple blir nødt til å betale straffeskatt både i EU og USA.– Så det må dere forberedere på å gjøre, oppfordrer han.Også Storbritannias finansminister Philip Hammond framholder at EU er opptatt av å sørge for at internasjonale selskaper betaler skatt på korrekt vis. Østerrike, Italia, Spania og Frankrike vurderer om de skal gjøre krav på deler av beløpet som Apple har fått beskjed om å betale i straffeskatt, ifølge østerrikes finansminister Hans Jörg Schelling.EU-kommisjonen har gitt Apple ordre om å betale 13 milliarder euro i straffeskatt til Irland. Regjeringen i Irland er imidlertid motstander av kravet, og Apple-ledelsen har kalt det «politisk pissprat» og lovet at avgjørelsen vil bli anket. (©NTB)