Oslo Børs steg bredt fredag, med lakseaksjer og Orkla i spissen. Hovedindeksen endte opp 0,7 prosent til 601,25.Omsetningen var på 3,6 milliarder kroner.
 fredag på nye bekymringer for tilbudssiden.Brent november-olje koster nå 45,62 dollar, ned 2,1 prosent, mens den amerikanske WTI-oljen handles for 42,84 dollar fatet, ned 2,4 prosent.Statoil trosset oljeprisen og steg 0,8 prosent til 125,10 kroner.Selskapet meldte fredag at de nå har gjennomført salget av noen av sine partneropererte eierandeler i West Virginia til Antero Resources Corporation.Statoil-aksjen er også, ifølge TDN Finans, oppgradert til kjøp av Bank of America Merrill-Lynch.LaksSjømatsektoren bidro til å dra Oslo Børs opp fredag etter at det tidligere denne uken ble rapportert om en oppgang i lakseprisene.Marine Harvest klartet to prosent til 131,60 kroner, Lerøy var opp 3,3 prosent til 385,80 kroner og SalMar steg 2,8 prosent til 238,40 kronerAker Solutions fikk napp hos StatoilStatoil har valgt å utøve en opsjon på en EPCI-kontrakt med Aker Solutions for en gassmodul som skal øke gassbehandlingskapasiteten på Troll B-plattformen.Kontraktssummen oppgis til rundt 370 millioner kroner, og er en opsjon som er inkludert i en FEED-kontrakt som ble tildelt Aker Solutions i januar 2016.Røkke-aksjen endte opp 0,6 prosent til 36,06 kroner. Orkla-rallyOrkla utmerket seg positivt med en oppgang på fire prosent til 77 kroner.Bernstein har startet dekning av aksjen med en outperform-anbefaling og kursmål 90 kroner, melder Bloomberg ifølge Reuters.TelenorTelenor har fredag . Aksjen endte uendret på 136,30 kroner.Borregaards tas med i DNBs morgenrapport som en aksje de ber investorene følge med på.Selskapet har kapitalmarkedsdag neste uke, og steg 1,5 prosent til 68,50 kroner.Høyest på vinnerlisten finner vi de profilerte aksjene REC og Seadrill, som endte opp henholdsvis 13,9 og 11,8 prosentDNB har en kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 75 kroner.