Hermanrud: - Like greit å kjøpe i dag

Aksjestrateg Peter Hermanrud mener det er viktig å investere utifra hva du tror vil skje, ikke hva som skjer nå.

Publisert 20. sep. 2016 kl. 08.18
Oppdatert 20. sep. 2016 klokken 08.26
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 215 ord
Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud mener bunnen i oljeservice kan være passert, skriver dagens Næringsliv.- Når det gjelder kapasitetsutnyttelse er vi i hvert fall nær bunnen for rigg- og seismikkselskaper. Kapasitetsutnyttelsen er på sitt laveste nivå på 30 år. Ikke siden 1986-87 har det vært så lav andel rigger i drift, sier han til avisen.Når det gjelder selskapenes inntjening mener aksjestrategen derimot ikke at bunnen er passert.- Mange selskaper lever på gamle kontrakter med høyere leienivå enn dagens. Når kontaktene løper ut vil man få dårligere leie for fartøyene og riggene. Derfor er ikke bunnen passert når det gjelder inntjening, sier Hermanrud til avisen, men mener at for folk som skal investere er kapasitetsutnyttelsen det viktigste å se på.- Jeg mener kapasitetsutnyttelse er helt avgjørende når det gjelder å forstå aksjemarkedet. Det er fordi aksjemarkedet ser fremover. Aksjemarkedet ligger et halvt til et år foran realøkonomien. Aksjemarkedet ser ikke bare ut av vinduet, det ser på værvarselet på forhånd, sier han, og påpeker at hvis man er overbevist om at markedet er bedre om ett år så er det vanligvis bedre å kjøpe aksjer i dag enn å vente.- Du skal investere utifra hva du tror vil skje, ikke hva som skjer nå. Endring i aksjekursen er endring i oppfatning av fremtiden. Derfor er det like greit å kjøpe idag, sier Hermanrud til DN.