Hopp for oljeprisen gir børsoppgang i Oslo

Publisert 21. sep. 2016 kl. 09.06
Oppdatert 30. aug. 2019 klokken 05.24
Lesetid: 2 minutter
Artikkellengde er 269 ord
Oslo Børs stiger som ventet fra start. Etter 30 minutters handel er hovedindeksen opp 0,4 prosent til 611,47.«I dag vil alt handle om Fed (den amerikanske sentralbanken), som skal offentliggjøre sin seneste rentebeslutning i kveld (kl 20:00). Markedet venter at sentralbanken skal heve styringsrenten enten ved dette møtet, eller i desember. Høyere renter er negativt for aksjemarkedet i det korte bildet. Når det er sagt, en evt. renteheving er samtidig en indikasjon på bedre økonomiske utsikter, noe som er positivt for aksjemarkedet på litt lengre sikt. De asiatiske børsene endte for øvrig alle opp onsdag. Viktige hendelser i dag; FOMC Meeting Announcement, Forecast & Press conference», skrev Netfonds i en oppdatering før åpning.
Onsdag morgen omsettes Brent-oljen for 46,68 dollar fatet, opp 1,7 prosent, mens WTI-oljen stiger 2,2 prosent til 45,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,60 dollar ved børsslutt tirsdag.Statoil stiger 0,6 prosent til 126,20 kroner.Goldman Sachs ser ingen snarlig bedring i offshore-riggmarkedet. Ifølge TDN Finans venter meglergiganten at svekkelsen vil vedvare ut 2020 både for flyter- og jackup-rigger.Goldman Sachs opprettholder salgsanbefaling på Seadrill, Atwood og Transocean, mens Ensco oppgraderes til kjøp.Seadrill stiger 0,9 prosent til 17,16 kroner.Multiclient Geophysical og Bionor topper vinnerlisten med pluss 14-15 prosent. Blant de større selskapene utmerker Storebrand og DNB seg med en oppgang på rundt én prosent.XXL er enn så lenge mest omsatt med 42 millioner kroner etter at en post på 391.000 aksjer ble krysset til kurs 104,25 kroner. Siste notering er 104,50 kroner, uendret fra tirsdag.Marine Harvest og Statoil følger på de neste plassene.