Hovedindeksen på Oslo Børs stiger 0,81 prosent til 601,67 poeng fredag ved lunsjtider idet omsetningen av verdipapirer passerer 880 millioner kroner.  fredag på nye bekymringer for tilbudssiden.- Fokuset vil dreie seg mot boreaktivitet i USA, skriver den australske banken ANZ ifølge Reuters i et notat fredag.Riggtellingen fra Baker Hughes for den siste uken kommer senere fredag. WTI-priser over 40 dollar fatet siden begynnelsen av august har gitt støtte til veksten av amerikanske rigger i arbeid.Brent november-olje som kosstet 46,13 dollar fatet rundt børsstart er nå ned 1,3 prosent til 45,98 dollar, mens WTI-oljen som kostet 43,47 dollar fatet rundt børsstart nå koster 43,40 dollar og er dermed ned 1,2 prosent.Statoil trosser oljeprisen og stiger 1,13 prosent til 125,50 kroner.Selskapet melder at de nå har gjennomført salget av noen av sine partneropererte eierandeler i West Virginia til Antero Resources Corporation.Statoil-aksjen er også, ifølge TDN Finans, oppgradert til kjøp av Bank of America Merrill-Lynch.LaksSjømatsektoren bidrar til å dra Oslo Børs opp fredag etter at det tidligere denne uken ble rapportert om en oppgang i lakseprisene.Marine Harvest stiger 1,78 prosent til 131,30 kroner, Lerøy er opp 2,78 prosent til 384 kroner og SalMar stiger 2,37 prosent til 237,50 kronerFikk napp hos StatoilStatoil har valgt å utøve en opsjon på en EPCI-kontrakt med Aker Solutions for en gassmodul som skal øke gassbehandlingskapasiteten på Troll B-plattformen http://www.hegnar.no/Nyheter/Energi/2016/09/Statoil-jobb-for-Aker-SolutionsKontraktssummen oppgis til rundt 370 millioner kroner, og er en opsjon som er inkludert i en FEED-kontrakt som ble tildelt Aker Solutions i januar 2016.Røkke-aksjen stiger 0,78 prosent til 36,11 kroner.Faller på salgsanbefalingDNO er ned 0,46 prosent til 7,68 kroner, og fortsetter dermed gårsdagens nedtur i kjølvannet av .Orkla-rallyOrkla utmerker seg positivt med en oppgang på 4,39 prosent til 77,30 kroner.Bernstein har startet dekning av aksjen med en outperform-anbefaling og kursmål 90 kroner, melder Bloomberg ifølge Reuters.TelenorTelenor har fredag . Markedet reagerer med å sende aksjen ned 0,59 prosent til 135,50 kroner.Opp på anbefalingBorregaards tas med i DNBs morgenrapport som en aksje de ber investorene følge med på.Selskapet har kapitalmarkedsdag neste uke, og stiger 1,48 prosent til 68,50 kroner.DNB har en kjøpsanbefaling på aksjen og et kursmål på 75 kroner.