Markedsrykter: Maersk sulten på Hanjin og Hyundai

Markedsrykter sier at Maersk ser på både Hyundai Merchant Marine og kriserederiet Hanjin Shipping.

Markedsrykter sier at Maersk ser på både Hyundai Merchant Marine og kriserederiet Hanjin Shipping.
Børs

Tidligere i september skrapet Maersk strategien med å bestille nye skip. Nå svirrer det ifølge Bloomberg markedsrykter om at den danske shipping-giganten har et sultent blikk på både kriserammede Hanjin Shipping og Hyundai Merchant Marine. A.P. Moller-Maersk Group er verdens største containerrederi, og har en global markedsandel på 15 prosent. Hanjin Shipping og  Hyundai Merchant Marine har hhv. tre og to prosent av det globale markedet. (Saken fortsetter under bildet)

Et eventuelt oppkjøp vil styrke Maersks posisjon i Stillehavsregionen. Men det er en bransje med svært få oppkjøp, noe som delvis skyldes eierstrukturen. - Selskapene som opererer i containerfart er i stor grad enten familieselskaper eller nasjonale selskaper, sier Bloombergs Kyunghee Park (NB: Trykk play dersom videointervjuet med henne øverst i artikkelen ikke starter automatisk). Park ser også at nasjonale følelser kan bli en utfordring for Maersk dersom det faktisk er slik at de jakter på de to koreanske rederiene. 

a.p.møller mærsk
hanjin shipping
hyundai merchant marine
shipping
oppkjøpsrykter
Nyheter
Shipping
Børs