Widerøe Dash 8-103

Nå vil de utfordre SAS og Norwegian

Widerøe vil nå kjøpe nye fly og gi SAS og Norwegian direkte konkurranse.

Widerøe vil bestille nye jetfly og bruke dem i direkte konkurranse med sin tidligere eier SAS – og Norwegian. Men først må pilotene gå med på lavere kostnadsnivå, skriver Dagens Næringsliv.- Jeg kan bekrefte at Widerøe står midt i forhandlinger med piloter og andre ansattegrupper, men vi kan ikke gå inn på innholdet i forhandlingene, sier kommunikasjonssjef Silje H. Brandvoll til avisen.Den nye flypassasjeravgiften har nemlig gitt lavere etterspørsel for Widerøe i distriktene, noe som nå kan føre til at de må skape vekst med helt nye fly. Widerøe kan dermed bli en tredje aktør på flere av flyrutene innenriks og til utlandet.Inntil ti jetfly av typen Bombardier CSeries kan bli bestilt om kort tid, og avisen erfarer fra flere hold at målet er å ta en styrebeslutning i midten av oktober.Widerøe Pilotforening organiserer drøyt 400 piloter, og leder Tom Liverud vil ikke kommentere pågående kollektivforhandlinger med selskapet.- Generelt er foreningen opptatt av å hindre at Widerøe reduserer virksomheten ytterligere. Vi er interessert i å diskutere løsninger som kan bidra til at selskapet kan vokse i Norge og utlandet og sikre arbeidsplassene, sier Liverud til DN.


Daglig leder

RH Raadgiverhuset Rekruttering • Statsbygd i Trøndelag

Les også