Ned på børsene i New York

To forhold trekkes frem som forklaringer på at børsene i New York fortsatte ned mandag. Men uro i en tysk bank bidro også.

Børs

September er vanligvis den svakest børsmåneden i året, men fallet på NYSE er så langt i september på mer enn 0,58 prosent for Dow Jones og 0,36 prosent for S&P 500. Nasdaq er opp 1,6 prosent.Dagens fall på børsene i New York ble imidlertid det største på to uker, blant annet på usikkerhet i finanssektoren etter at Deutsche Bank falt nye 7,5 prosent på Frankfurt-børsen mandag. Amerikanske myndigheter krever 14 milliarder dollar av Deutsche Bank i kjølvannet av finanskrisen i 2008, mens Deutsche Bank nekter å betale. Må banken betale kan det føre til at selskapet må hente penger.Investorene lukter krise og det skaper usikkerhet. Mandag var det en medvirkende årsak til fallet på børsene i New York, ifølge Marketwatch.I tillegg skapte meningsmålinger mandag ny usikkerhet. En prognose viste Donald Trump i tet foran Hilleray Clinton, før nattens TV-debatt, som kan følges live her . Og en Bloomberg-prognose viste dødt løp mellom de to.Samtidig viste ferske tall at nyboligsalget falt i august, men ikke så mye som ventet.Dow Jones falt 0,91 prosent til 18.094,83 og S&P 500 endte ned 0,86 prosent til 2.146,10. Nasdaq falt 0,91 prosent til 5.257,49. VIX-indeksen steg 14 prosent til 14,01.Bare to av de ti mest omsatte på NYSE endte opp, mens bankene falt på usikkerheten rundt Deutsche Bank.Fire storbanker var blant de som falt mest, med Bank of America ned 2,8 prosent og Citi ned 2,7 prosent. Wells Fargo falt 1,9 prosent, mens J.P. Morgan falt 2,2 prosent.Twitter steg 3,3 prosent på rykter om at kanskje også Disney vil by på selskapet. Disney falt imidlertid 1,4 prosent på ryktene.ExxonMobil falt 0,5 prosent til tross for at oljeprisen tenderte oppover. Lettoljen steg 1,16 dollar til 45,64 dollar, mens Brent steg 1,11 dollar til 47,0 dollar.Apple endte opp 0,15 prosent til 112,88 dollar, og var den eneste av de ti mest omsatte på Nasdaq som endte opp.Nasdaq-noterte Credit Suisse ble også rammet av uroen i finanssektoren og falt 5,6 prosent.Gullprisen falt 0,1 dollar til 1.341,6 dollar, mens statsrentene tenderte nedover.

wall street
usa
donald trump
hillary clinton
Nyheter
Markedskommentarer
Børs