Nervøse Asia-børser

Spenningen stiger i Asia.

Som på Wall Street i går, er stemningen avventende på Asias børser fredag.I Tokyo faller Nikkei 0,1 prosent til 16.916,36 like før slutt, mens den bredere Topix-indeksen er opp 0,2 prosent.I Shanghai er Shanghai Composite ned 0,1 prosent, large cap-indeksen CSI 300 opp 0,1 prosent.Hang Seng i Hong Kong stiger 0,4 prosent, Kospi-indeksen i Sør-Korea 0,2 prosent, mens den råvaretunge Sydney-børsen faller 0,8 prosent.Månedens viktigsteInvestorenes fokus er på morgendagens arbeidsmarkedsrapport fra USA (non-farm payrolls), av mange karakterisert som månedens viktigste tall.Konsensus ligger ifølge Reuters på at 180.000 nye jobber ble skapt utenfor jordbrukssektoren i august.Gårsdagens makrotall fra ISA var ikke den beste oppladningen, og særlig skuffet den viktige ISM-indeksen for industrisektoren stort, etter at den falt under 50 i august.Enhver notering under 50 indikerer kontraksjon (tilbakegang).ISM-rapporten trigget ifølge valutastrateg Kathy Lien i BK Asset Management gevinstsikring i long-posisjoner i dollar.EURUSD står fredag morgen i 1,1194, mens USDJPY handles for 103,38.- Industri i resesjonEllers overrasket antallet førstegangssøkere på ledighetstrygd (jobless claims) litt på den positive siden, mens produktiviteten i USA falt som ventet.- ISM-rapporten var veldig svak. Den viser at industrien er tilbake i resesjon, noe som legger veien åpen for Fed til å holde renten uendret i september, sa sjeføkonom Peter Cardillo i First Standard Financial til CNBC i går.Arbeidsmarkedsrapporten vil leses nøye i jakten på nye signaler om et evt. rentehopp på Federal Reserves neste møte.- Tradere tar mindre risiko i forkant av rapporten, sier markedsanalytiker Margaret Yang hos CMC Markets Singapore til CNBC i dag.- Hvis rapporten skuffer stort på nedsiden, vil entusiasmen rundt en renteøkning i september dempes, og rallyet i dollaren vil trolig være over, fortsetter hun.Asia-oversikten her.