Ocean Yield investerer i kjemikalieskip

Ocean Yield sikrer seg nå to kjemikalieskip.

ocean yield
Børs

Ocean Yield kjøper nå to 45.000 dødvekttonn kjemikalieskip, opplyses det i en melding.Prislappen er satt til 35 millioner dollar per skip, i kombinasjon med med 12 års bareboat-charter til Navig8 Ltd.Prisen inkluderer en selgerkreditt på 6,0 millioner dollar per fartøy, som vil bli amortisert til null i løpet av charterperioden og ikke bærer noe rente.De to skipene, som ble bygd i 2013, og vil bli levert til Ocean Yield innen utgangen av henholdsvis september og november 2016.Navig8 vil ifølge meldingen ha visse opsjoner for kjøp av fartøyene i løpet av charterperioden, hvor første opsjon kan utøves etter fem år. Kjøpet vil da bli finansiert med en kombinasjon av gjeld og egenkapital, der Ocean Yield har mottatt kredittgodkjent term sheet fra banker til vilkår på linje med tidligere transaksjoner.- Vi er glade for å kunngjøre inveseringer i de to kjemikalieskipene, som gjør det mulig for oss å fortsette å vokse og spre vår portefølje. Videre passer transaksjonen godt med vår strategi om å investere i moderne fartøy med lange kontrakter, sier Ocean Yield-sjef Lars Solbakken, i en kommentar.Se også intervjuet med Lars Solbakken på HegnarTV i går Les hele meldingen her.

ocean yield
navig8 group
Nyheter
Børs