Oslo Børsfra start mandag. Etter få minutters handel er hovedindeksen ned 1,73 prosent til 608,84.«Rentefrykt (frykt for snarlig renteheving i USA) gav storstilt salgspress på Wall Street fredag (S&P 500 ned 2,45 %). Dette har gitt tilsvarende negative utslag på de asiatiske børsene mandag. Mao. blir det etter alt å dømme en tøff start på de europeiske børsene når de åpner kl 09. Når det er sagt, vi har opplevd flere slike markedsreaksjoner på rentesnakk det siste året, uten at dette har gitt langvarige negative effekter (børsene har hentet seg inn igjen). Det er ingen viktige hendelser i dag», skrev analysesjef Roger Berntsen i dagens morgenrapport fra Netfonds.Oljeprisen og StatoilOljeprisen er kraftig ned på morgenkvisten. Få minutter før børsens åpning faller Brent-oljen 1,92 prosent til 47,09 dollar fatet. WTI-oljen er samtidig ned 2,05 prosent til 44,94 dollar fatet.Til sammenlikning ble Brent-oljen omsatt for for 48,87 dollar fatet ved børsens stengetid fredag, da etter et fall på 2,24 prosent.Statoil faller 1,91 prosent til 128,10 kroner fra start.Selskapet melder mandag morgen at det har satt en tegningskurs for utbyttemisjonen for 1. kvartal 2016 til 126,75 kroner per aksje.Tegningskursen skal, i henhold til styrets vedtak 26. juli 2016 være lik volumvektet gjennomsnittlig aksjekurs på Oslo Børs de siste to handelsdagene utbytteemisjonen, fratrukket en rabatt på fem prosent.I en annen melding opplyser Statoil at selskapet sammen med partnerne i The Iceland Deep Drilling Project har nettopp begynt å bore en geotermisk forskningsbrønn på Island.Målet er å undersøke om vann med høy temperatur kan utvinnes fra dype reservoarer og brukes til kraftproduksjon, ifølge meldingen.Ocean YieldOcean Yield vurderer å utstede et usikret obligasjonslån, opplyses det i en melding mandag.Lånet vil ha forfall i september 2021.Nettoprovenyet vil brukes til delvis å refinansiere gjeld fra Aker, ytterligere vekst og generelle selskapsformål.Aksjen er ned 1,19 prosent til 62,25 kroner.Nedgraderer Subsea 7Exane BNP Paribas har nedgradert sin anbefaling på Subsea 7 til nøytral fra outperform, melder Bloomberg News mandag.Aksjen er ned 4,29 prosent til 85,95 kroner.Røde tungvektereDet er generelt sett veldig få aksjer som stiger fra start mandag. Blant de få som legger på seg utmerker Nordic Mining seg med en oppgang på 10,87 prosent, mens Asetek stiger 7,36 prosent.Blant tungvekterne er det bare røde tall å spore, og REC er blant dem som utmerker seg negativt med et fall på 4,09 prosent til 1,15 kroner.Ellers er Norsk Hydro ned 1,86 prosent, mens DNB skreller bort 1,72 prosent. Telenor og Marine Harvest faller hhv. 1,45 og 1,67 prosent, mens Norwegian og DNO er ned 2,43 og 2,81 prosent.Yara faller 1,19 prosent, mens BW Offsgore er ned 3,45 prosent.