Oslo Børs åpner ned torsdag morgen.Etter 20 minutters handel står hovedindeksen i 601,14, ned 0,24 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 251 millioner kroner.OljeprisenBrent-oljen er torsdag morgen opp 0,37 prosent til 46,02 dollar fatet, mens WTI-oljen stiger 0,14 prosent til 43,64 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 46,54 dollar fatet ved børsslutt i Oslo onsdag.Oljeprisene falt onsdag ifølge The Wall Street Journal og TDN Finans som følge av voksende amerikanske lagre av petroleumsprodukter, samt nyheter om at Libya planlegger å starte opp igjen oljeeksporten fra en havn som lenge har vært stengt.Ifølge tall fra USAs energiinformasjonskontor (EIA) onsdag ettermiddag falt landets lager av råolje med 600.000 fat i løpet av uken frem til 9. september. Samtidig steg imidlertid lagrene av raffinerte produkter, slik at det totalt sett var en økning på 6 millioner fat i olje og raffinerte produkter. USAs oljeproduksjon vokste ifølge tallene med 35.000 fat til 8,5 millioner fat per dag.- Dette var en ganske negativ rapport. Situasjonen i Libya bidrar ikke positivt, og legger ytterligere press på markedet, sier futuressjef i Mizuho Securities USA,  Bob Yawger, til The Wall Street Journal.DNBs oljeanalytiker Torbjørn Kjus skriver ifølge TDN Finans i en oppdatering at EIA-tallene i sum må karakteriseres som ganske nøytrale, med et uventet fall i oljelagrene, men en negativ vekst i lagrene av fyringsolje og andre destillater.Samtidig påpeker han at etterspørselstallene fra EIA var positive, til tross for et fall på 1,1 millioner fat pr dag, fra foregående ukes meget høye 21,3 millioner fat pr dag.«Hvis vi ser på fire ukers bevegelig gjennomsnitt, er det meget sterke 1,1 millioner fat pr dag høyere enn i samme periode i fjor», skriver Kjus, ifølge nyhetsbyrået.Statoil faller 0,32 prosent til 125,20 kroner.Selger i EntraDen norske staten, ved nærings- og fiskeridepartementet, har solgt 30 millioner aksjer i Entra til en kurs på 83 kroner.Selskapet melder også torsdag morgen at både toppsjef og finansdirektør i selskapet.Aksjen faller 1,47 prosent til 84,00 kroner, og er dagens hittil desidert mest omsatte.ObligasjonslånTelenor melder torsdag at de har  med oppgjør i amerikanske depotaksjer (ADS) i VimpelCom."Obligasjonene vil bli tilbudt gjennom en fremskyndet bookbuilding rettet mot institusjonelle investorer utenfor USA og til ikke-amerikanske statsborgere. Tilbudet vil ikke rettes mot det norske markedet", heter det i meldingen.Telenor faller 1,08 prosent til 37,60 kroner.Fortsetter oppLakseaksjene steg i går, og også torsdag er de blant vinnerne på en rød Oslo Børs.Marine Harvest er opp 0,08 prosent til 129,80 kroner. SalMar klatrer 1,00 prosent til 232,50 kroner, mens Grieg Seafoods stiger 1,87 prosent til 54,50 kroner. Bakkafrost er opp 0,34 prosent til 297,00 kroner.Analytiker Kjetil Lye i Handelsbanken Capital Markets sa onsdag til TDN Finans at utsiktene til en stram tilbudsside var hovedgrunn gårsdagens oppgang.- Kontraktsprisene for neste år har steget. Samtidig har aksjene kommet ned endel den siste tiden, og det er naturlig at man får en rekyl opp, sier Lye til TDN.