Pilene peker oppover i tidlig handel på Oslo Børs.Hovedindeksen står i skrivende stund (09:43) i 599,04, opp 0,4 prosent i dagens handel.Aksjer og egenkapitalbevis er hittil omsatt for 390 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet avi går og tidligere i dag.Fed på gjerdet?Toneangivende Europa-børser ser derimot rødt.Britiske FTSE 100 faller 0,2 prosent, tyske DAX 0,3 prosent og franske CAC 40 0,2 prosent.Oppgangen i USA i går kom i kjølvannet av et voldsomt tallslipp, som ble trukket frem som en av driverne bak rallyet.- Makrotallene var i beste fall middelmådige, og gjør sannsynligheten for en renteøkning fra Fed neste uke mindre og mindre, sa sjefstrateg Michael Arone i State Street Global Advisors til CNBC.Oljeprisen i rødt fredag morgen på nye bekymringer for tilbudssiden.Bekymringene for en svulmende tilbudsside fortsetter.- Fokuset vil dreie seg mot boreaktivitet i USA, skriver den australske banken ANZ ifølge Reuters i et notat fredag.Riggtellingen fra Baker Hughes for den siste uken kommer senere fredag. WTI-priser over 40 dollar fatet siden begynnelsen av august har gitt støtte til veksten av amerikanske rigger i arbeid.Brent november-olje faller én prosent til 46,13 dollar fatet, mens WTI-oljen er ned én prosent til 43,47 dollar fatet.Statoil viser veiPå Oslo Børs stiger Statoil 1,3 prosent til 125,70 kroner, mens DNO er ned 1,2 prosent til 7,55 kroner. Sistnevnte fortsetter dermed gårsdagens nedtur i kjølvannet av .Utslagene er generelt små blant de mest omsatte.Orkla utmerker seg positivt med en oppgang på 4,5 prosent til 77,35 kroner. Bernstein har startet dekning av aksjen med en outperform-anbefaling og kursmål 90 kroner, melder Bloomberg ifølge Reuters.Seadrill stiger 4,0 prosent til 17,49 kroner.Telenor har fredag . Markedet reagerer med å sende aksjen ned 1,1 prosent til 134,80 kroner.Vi tar også med Frontline, som faller 1,1 prosent til 57,05 kroner.Photocure i tetenVinnerlisten toppes av Oslo Axess-noterte Badger Explorer på pluss 7,0 prosent til 92 øre.Nærmest følger Intex Resources med en oppgang på 6,0 prosent til 53 øre, mens Oslo Axess-noterte PCI Biotech er opp 5,7 prosent til 6,50 kroner.Vi tar også med Photocure, som legger på seg 5,6 prosent til 41,20 kroner.I andre enden finner vi Siem Offshore på minus 5,7 prosent til 1,81 kroner.Vi tar også med Medi-Stim, som går tilbake med 5,3 prosent til 62,50 kroner.