Slik går det med børsene i Asia

Det er god stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.

Publisert 19. sep. 2016 kl. 06.41
Oppdatert 19. sep. 2016 klokken 06.56
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 208 ord
AP Photo
Det er positiv stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.Shanghai Composite i Kina stiger 0,61 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,83 prosent.I Sør-Korea klatrer Kospi 0,66 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Australia faller derimot 0,04 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,32 prosent.Børsene i Japan er mandag stengt som følge av en helligdag.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen opp 1,70 prosent til 46,55 dollar fatet, mens WTI-oljen klatrer 1,86 prosent til 43,83 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 45,62 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.- Sentimentet blir nå styrket av en rebound i olje. Olje har blitt en slags indikator for risikoappetitten i markedet, sier Vasu Menon i Oversea-Chinese Banking Corp. til Bloomberg News.Økonomene har nå delte meninger om hvilke tiltak, om noen, Bank of Japan vil ta i bruk under en gjennomgang førstkommende onsdag. Samtidig ligger sannsynligheten for et renteløft i USA samme dag på rundt 20 prosent.- I tillegg håper investorer på at Bank of Japan vil gjøre noe dramatisk, men selv tror jeg imidlertid ikke at det kommer til å gjøre en stor forskjell. Med inflasjonstall som stiger noe i USA, vil nemlig markedet på et eller annet tidspunkt begynne å bekymre seg for Fed igjen, sier han.