Solaksje topper stemningen på grønn Oslo Børs

Oslo Børs er svakt i pluss onsdag, og en aksje stiger nesten 20 prosent etter børsmelding.

Det var som ventet ikke de helt store utslagene på Oslo Børs i åpningshandelen onsdag. Siden den gang har det svingt litt mellom pluss og minus, og ved lunsjtider er hovedindeksen opp 0,14 prosent til 603,96.En fallende oljepris sendte børsen ned tirsdag. Da kostet Brent-oljen 47,40 dollar fatet, mens onsdagens pris er 47,18 dollar fatet, etter en oppgang på 0,17 prosent i dagens handel.Statoil er opp 0,24 prosent til 126,40 kroner, etter å ha falt svakt fra start.Pareto-konferansen Paretos olje- og offshorekonferanse kan komme til å prege markedet. En rekke børsnoterte selskaper skal i aksjon. Her finner du presentasjonene fra BW Offshore, Polarcus, Spectrum, Wentworth, Seabird, Magseis, Prosafe, African Petroleum og Songa Offshore.Songa Offshore stiger 5,26 prosent, mens resten av de ovennevnte selskapene er flate eller tilnærmet flate ved lunsjtider.Det norske guider opp Det norske oljeselskap ASA øker produksjonsguidingen for 2016 grunnet høyere enn forventet produksjon fra Alvheim-området.Det norskes produksjon (ekskludert effekten av den foreslåtte sammenslåingen med BP Norge AS) er forventet å ligge mellom 62.000 og 65.000 fat oljeekvivalenter per dag («boepd») i 2016, opp fra tidligere guiding på 55.000 til 60.000 boepd.Det norske stiger 1,76 prosent til 115,80 kroner.PGS og TGS kjøper Dolphin-bibliotek PGS og TGS kjøper Dolphin UKs multiklientbibliotek. De to selskapene vil eie biblioteket 50/50.PGS og TGS stiger 2,83 og 1,67 prosent.Polarcus-kontrakt Polarcus Limited melder om en kontrakt i Australia for innhenting av 3D marine seismikkdata. Aksjen åpnet opp, men er nå uendret på 39 øre.InterOil-avtale i vasken Interoil Exploration and Production meldte 13. juli om en avtale med Agencia Nacional de Hidrocarburos; petroleumsmyndighetene i Colombia, om overføring av leteforpliktelser i forbindelse med lisensen COR-6.Onsdag opplyses det at retten ikke har godkjent avtalen.Interoil faller 6,42 prosent til 1,75 kroner, og er dagens tredje største taper så langt.EAM Solar EAM Solar ASA melder at en domstol i Milano i Italia har bekreftet at Enovos, Avelar og Aveleos er finansielt ansvarlige i kjølvannet av at EAM Solar og EAM Solar Italy Holding ble utsatt for kontraktsvindel.EAM stiger hele 18,75 prosent til 38 kroner, og topper med det vinnerlisten.EMGS Electromagnetic Geoservices ASA (EMGS) melder at selskapet har inngått en avtale om salg av 3D CSEM-data fra multiklient-biblioteket i Barnetshavet.Salget gir EMGS nettoinntekter på 2,1 millioner dollar som vil bli bokført i 3. kvartal.EMGS stiger 10,26 prosent til 4,30 kroner.