Tidligere konsernrevisor mener styreleder må gå

DNBs tidligere konsernrevisor mener bankens styreleder Anne Carine Tanum bør trekke seg etter håndteringen av Panama-avsløringene.

Publisert 17. sep. 2016 kl. 07.20
Oppdatert 17. sep. 2016 klokken 07.21
Lesetid: 1 minutt
Artikkellengde er 106 ord
Foto: Scanpix
Harald Jægtnes, DNBs konsernrevisor fra 1992 til 2009, er kritisk til hvordan Tanum har håndtert saken etter at den ble kjent i vår, skriver . Han reagerer på flere forhold ved håndteringen, blant annet at Tanum har pekt på personer internt i organisasjonen.– Jeg reagerer på en atferd hvor jeg mener styreleder selv har brutt flere retningslinjer. DNB fortjener en bedre styreleder, sier han.Tanum avviser kritikken.– Styret har ikke kommet med kritikk av enkeltpersoner. I brevet til departementet i april skriver vi at konsernrevisjonen ved flere anledninger fikk dokumenter som inneholdt informasjon om tjenestetilbudet. Det førte ikke til nærmere undersøkelser av konsernrevisjonen, sier hun til avisen.