Netfonds Bank og analysesjef Roger Berntsen tror Oslo Børs åpner opp 0,27 prosent.- Rentepolitikken fra ECB ble holdt uendret under rentemøte i går, noe som skuffet en del investorer. Når det er sagt, stimulansetiltakene fra den europeiske sentralbanken er allerede enorme, derfor tror vi ikke gårsdagens skuffelse blir langvarig. Allerede nå fokuserer de fleste på neste store hendelse, rentemøte i FED (den amerikanske sentralbanken). Utfallet av dette møtet er viktigere for aksjemarkedene enn noe annet, da en renteheving fra Fed nærmer seg, heter det i den fersk kommentar,Atomsprengning sender Asia nedetter at en ny atomprøvesprengning fra Nord-Korea trolig utløste et jordskjelv.I Japan, som har reagert kraftig på meldingene fra Nord-Korea, endte børsene så vidt opp. Nikkei steg marginale 0,04 prosent til 16.965,76, mens den bredere Topix-indeksen falt 0,2 prosent til 1.343,86.Kospi-indeksen i Sør-Korea utmerker seg negativt med et fall på 1,3 prosent, tynget av Samsung Electronics.OljeBrent november-olje endte opp 4,2 prosent til 49,99 dollar i torsdagens handel i London, etter å ha vært oppe i 50,14 dollar fatet på det høyeste. Nå omsettes et fat Brent-olje for 49,52 dollar fatet, ned 0,94 prosent.Rødt i USA torsdag. S&P 500 falt 0,22 prosent til 2.181,30. Litt mer enn en aksje falt for hver aksje som steg.Det var tech-aksjene som viste vei nedover, mens  og hjalp oljerelaterte aksjer opp. Chesapeak Energy steg 13,7 og ExxonMobil steg 0,9 prosent og Spectra Energy endte opp 4,9 prosentd. Bankene steg og bare to av de ti mest omsatte aksjene på NYSE falt. Twitter falt 5,9 prosent.Etter fire dager med oppgang korrigerte Nasdaq ned 0,46 prosent til 5.259,48. Ni av de ti mest omsatte aksjene falt.Dette skjer i dag:Banker og kredittforetak, juli 2016Prisindeks for førstegangsomsetning innenlands, august 2016Produsentprisindeks for olje og gass, industri, bergverk og kraftforsyning, august 2016 (PPI)Harmonisert konsumprisindeks, august 2016Konsumprisindeksen, august 2016 (KPI)Overnattinger, juli 2016Kina: KPI, augustTyskland (08:00): Handelsbalanse, juliFrankrike (08:45): Industriproduksjon, juliStorbritannia (10:30): Handelsbalanse, juliUSA (16:00): Engroslagre, juli