«Ukjent» nordmann god for 20 milliarder kroner

Børs

Torstein Hagen (73) tar om bord investorer i Viking Cruises.- Jeg kan bekrefte at det er en emisjon mot meget interessante investeringsgrupper, men vil nødig gå inn på eierforholdene i Viking for øvrig, sier Torstein Hagen, styreleder, konsernsjef og gründer av Viking Cruises, til Finansavisen.I går ble det klart at TPG Capital og Canada Pension Plan Investment Board (CCP) går sammen og legger 500 millioner dollar på bordet for 17 prosent eierandel i MISA Investments, som er morselskapet til den norske rederens cruise­selskap, Viking Cruises.- Dette partnerskapet, og tilførselen av vekstkapital, gir oss fantastiske muligheter til å vokse videre, særlig i de destinasjonsfokuserte havcruisene og for kinesisk cruiseturisme i Europa, sier Hagen til Finansavisen.500 millioner dollar, eller 4,1 milliarder kroner, gir en samlet prising på hele cruiserederiet på 24 milliarder kroner.Ifølge Finansavisen priser dette aksjene til Hagen til i overkant av 20 milliarder kroner. Han ville dermed gått inn på 7. plass på Kapitals liste over Norges rikeste.Her finner du Kapitals liste over Norges 400 rikesteViking Cruises ble etablert i 1997, og har i dag en flåte på 59 elvecruiseskip og to havgående, store cruiseskip. Både russerne og kineserne skal være trofaste kunder.

torstein hagen
viking cruises
Nyheter
Børs