Advarer mot to aksjer

Foto: Scanpix

I mandagens rapport fra Investtech anbefales kjøp av aksjer i Wilhelmsen mens Nordic Semiconductor og DOF får en salgsanbefaling.- Wilhelmsen ligger i en stigende trend på mellomlang sikt. Stigende trender indikerer at bedriften er inne i en positiv utvikling og at kjøpsinteressen blant investorer er økende. Kursen har brutt opp gjennom den tidligere motstanden ved 170 kroner på økende volum. Det er et flertall av kjøpere som driver kursen opp, noe som styrker aksjen. Ved eventuelle reaksjoner tilbake ligger det støtte ved 170 kroner, samt ved gulvet i trendkanalen. Selskapet presenterer Q3-tallene den 10. november. Vurdering: Kjøpskandidat, skriver Investtech.- Nordic Semiconductor presenterte kvartalsresultatene i forrige uke, og markedet svarte med å sende kursen ned. Aksjen ligger i en langsiktig, fallende trend. Stadig flere investorer mister troen på aksjen og selger. Det ble utløst et salgssignal fra en formasjon da støtten ved 37,30 kroner ble brutt tidligere i måneden. Nå er også støtten ved 34 kroner brutt, og videre nedgang innenfor trenden indikeres. Negativ volumbalanse svekker aksjen ytterligere. Vurdering: Salgskandidat, skriver Investtech.- DOF er svært volatil og har høy risiko. Det ble utløst et salgssignal fra en rektangelformasjon i august, og en fallende trend ble innledet. Stadig flere blir negative til aksjen og skaper et salgspress. Videre nedgang innenfor trenden indikeres. Kursen ligger nå nær motstanden i taket av trendkanalen, noe som bør være en god salgsanledning. Vurdering: Salgskandidat, avslutter Investtech.