Aksjesjef: Da vil du få dårlig betalt

Alexander Opstad i DNB Markets tror ikke på indeksfond.

Ivan Kverme
Børs

Mandag steg Oslo Børs til ny årsbeste. Aksjesjef Alexander Opstad i DNB Markets tror investorer som kjøper indeksfond vil få dårlig betalt i årene som kommer, skriver DN.DNB-sjefen mener man tar uforholdsmessig mye risiko i forhold til avkastningspotensialet hvis man investerer i en bred indeks.- Vi tror at oppsiden er begrenset. Man får altså dårlig betalt for å ta aksjerisiko, sier han til avisen, samtidig som han understreker at DNB Markets’ råd er tilpasset profesjonelle, typisk institusjonelle investorer.Opstad mener derfor ifølge DN at såkalte indeksfond, som forvaltes passivt og imiterer en gruppe selskaper i en indeks, ikke vil være noen god investering fremover.Ifølge Verdipapirfondenes forening har investorinstitusjoner plassert rundt halvparten av sine aksjemidler i indeksfond så langt i år, mens privatpersoner har plassert under en femtedel. Totalt er det investert 22,4 milliarder kroner i indeksfond så langt i år, mot 45,5 milliarder i aktivt forvaltede aksjefond, skriver avisen.Hovedindeksen på Oslo Børs endte opp 1,61 prosent til 639,55 poeng mandag. Etter knappe 30 minutters handel står hovedindeksen i 640,30, opp 0,12 prosent, og det er hittil omsatt aksjer for 346 millioner kroner.Les mer her!

aksjer
investering
indeksfond
Nyheter
Børs