Analytiker tror Telenor dropper India

Telenors turbulente India-eventyr kan snart være over, mener flere analytikere. 

En av dem tror selskapet selger seg ut innen året er omme.Telenor-sjef Sigve Brekke sa i april at selskapet må ha en løsning i løpet av året. Mobilgiganten har rundt 45 millioner kunder i India, men har ikke et nett som er rustet til å takle kundenes behov for mobildata, skriver Dagens Næringsliv.Slår man sammen driftsunderskudd og investeringer har Telenor svidd av nesten 25 milliarder kroner på satsingen i verdens nest mest folkerike land, men i løpet av et par måneder kan det hele altså være over. I hvert fall om analytiker Fredrik Thoresen i SEB får rett.– Vi tror på en exit før jul, sier Thoresen og får følge av Håvard Nilsson i Carnegie.– Det virker sannsynlig at Telenor vil benytte seg av første og beste mulighet for å selge seg ut av India, sier han.Thoresen mener Telenor kan få inn rundt 8 milliarder kroner ved å selge de indiske mobillisensene til konkurrerende selskaper. Analytikerne mener selskapet kan få mer igjen for pengene ved å satse i andre land i Asia, land med billigere lisenser og der kundene har høyere inntekt. (©NTB)