Baltic Dry mister momentet

Tørrbulk, illustrasjon. Foto: Finansavisen.
Børs

Baltic Dry-indeksen trekker ned 2,3 prosent til 885 poeng, melder TDN Finans og viser til tall fra Bloomberg.Etter en oppgang mot slutten av forrige uke, var det håp om at det skulle fortsette denne uken, men trenden snudde ned i stedet.En sterk økning i den kinesiske kullimporten og spådommer om en kald vinter, gjør likevel at det er håp om at ratene skal øke noe før vinteren setter inn for fullt, og shipping-aktiviteten tradisjonelt sett går ned.All time low for indeksen ble forøvrig nådd 10. februar år da den bunnet ut på 290 poeng. Det høyeste nivået noensinne ble nådd 20. mai 2008 da indeksen sluttet på hele 11 793 poeng.Det er et stykke igjen til de nivåene, men flere analytikere har som kjent varslet at de ser lyset i enden av tunnelen.

tørrbulk
baltic dry
Nyheter
Børs