Banktopp: - Dette forslaget lukter 1980-tall

Bankföreningen i Sverige advarer mot at opp mot 16.000 av de drøyt 85.000 arbeidsplassene i svensk finanssektor kan forsvinne.

I fjor satte den svenske regjeringen i gang utredning om en ekstra skatt på finanssektoren.Konklusjonen fra utredningen skal presenteres 1. november, og det er ventet en ekstra arbeidsgiveravgift på 15 prosent i finanssektoren.- Dette forslaget lukter 1980-tall, sier adm. direktør Hans Lindberg i Bankföreningen til DI.se.Ifølge en rapport fra Copenhagen Economics som er utarbeidet på vegne av Bankföreningen kan 16.000 finansjobber gå tapt om forslaget gjennomføres.- De fire store svenske bankene allerede har 13.000 ansatte i de baltiske landene, der lønnskostnadene er en tredjedel av det svenske. Samtidig har de yngre generasjonenene der samme utdanningsnivå som i Sverige, sier Hans Lindberg til Dagens Industri.