- Børsen skal ned 8 prosent om han vinner

Analytikere liker ikke å tenke på at Donald Trump kan vinne presidentvalget i USA i november. De har regnet på ringvirkningene hvis det skulle skje.

Børs

Ifølge et amerikansk analysefirma vil børsene falle 8 prosent om Donald Trump vinner presidentvalget i USA i november, skriver Di.se.Men for øyeblikket mener analysefirmaet at det kun er en 17,2 prosent sjanse for at Trump bli USAs neste presient.Skulle Trumps vinnersjanser styrkes vil det gi direkte effekt på børsene.Og skulle han vinne, er Macroeconomics Advisers overbevist om at det vil gi et 8 prosents børsfall.På samme måte gir en Hillary Clinton-seier medvind for børsene. Selv om analysefirmaet peker på at jo større sannsynlighet for at det blir Clinton, jo mer blir priset inn i markedet før valgdagen.Ifølge Di.se spådde den svenske storbanken, SEB, at Stockholmsbørsen vil få et direkte børsfall på 8-10 prosent dersom Donald Trump vinner valget, og 12 prosent det første året.En Clinton-seier vil gi en oppgang på 3 prosent. 

donald trump
usa-valg
hillary clinton
Nyheter
Børs