Børsen stiger fra start

Oljeaksjer viser vei.

St. Edouard-brønnen i Quebec, Canada. Questerre. Skifergass.
Børs

Pilene peker oppover i tidlig handel på Oslo Børs fredag.Hovedindeksen står i skrivende stund (klokken 09:40) i 635,75, etter en oppgang på 0,81 prosent.Aksjer og egenkapitalbevis er omsatt for 390 millioner kroner.Utviklingen skjer i kjølvannet av nedgang i USA i går og stort sett positive børser i Asia tidligere i dag.- Oppløftende (stigende) inflasjonstall fra Kina gav børsløft i Asia i natt. (...) Stigende inflasjon er et tegn på økt økonomisk aktivitet. Dette er for øvrig første gang på flere år at kinesisk økonomi viser slike tegn positive tegn, da inflasjonen har vært fallende grunnet avtagende vekst i lang tid, skriver analysesjef Roger Berntsen fredag morgen.- Kanskje er bunnen nå nådd for verdens neset største økonomi? I så tilfelle vil aksjemarkedene nyte godt av det i tiden som kommer, fortsetter han.- «Oljebulls» i førersetetToneangivende Europa-børser trekker også oppover.Britiske FTSE 100 stiger 0,5 prosent, tyske DAX 0,5 prosent og franske CAC 40 0,7 prosent.Oppgangen fortsetter i oljeprisen , i kjølvannet av gårsdagens lagertall fra amerikanske myndigheter. Råoljelagrene steg mer enn ventet, mens bensinlagrene falt mer enn ventet.Brent desember-olje stiger 0,6 prosent til 52,34 dollar fatet, mens WTI-oljen er opp én prosent til 50,96 dollar fatet.Tradere påpeker overfor Bloomberg at lagrene på leveringspunktet i Cushing, Oklahoma falt til sitt laveste nivå siden desember.- Det kan være at salgsaktiviteten ikke klarte å holde prisen under 50 dollar. Dette forteller meg ganske klart at «bulls» fortsatt sitter i førersetet, sier tradingsjef Mark Anderle i TAC Energy til Wall Street Journal.Oljeaksjene viser veiStatoil markerer seg positivt med en oppgang på 1,4 prosent 138,40 kroner.DNO stiger 2,2 prosent til 8,45 kroner, mens Aker BP nøyer seg med å stige 0,3 prosent til 129,70 kroner.Questerre, som i går korrigerte ned etter onsdagens rally, er tilbake på vinnersporet med 13,0 prosent til 2,53 kroner. Nasjonalforsamlingen i Quebec godkjente tidligere denne uken «Bill 106», som betyr at selskapet kan utvikle sitt skifergassfelt i regionen.PGS følger det samme mønsteret, og stiger 3,3 prosent til 26,02 kroner.Ellers i oljeservice er Subsea 7 opp 1,2 prosent til 92,85 kroner, mens Seadrill stiger 1,6 prosent til 21,13 kroner.Marine Harvest, DNB, Bank Norwegian og Aker Solutions er også opp 1-2 prosent.Blant få tungvektere finner vil Orkla, som trekker ned 0,3 prosent til 80,55 kroner.Rally fortsetter i rederiGårsdagens vinner, Rieber Shipping, fortsetter trenden ved å stige nye 19,2 prosent til 18 kroner etter avtalen med Rasmussengruppen om etablering av det 50/50-eide Shearwater Geoservices.Aksjen har steget 114 prosent de siste fire dagene, men på lav omsetning, etter at den falt til 9,11 kroner mandag. Emas Offshore står i pluss 12,5 prosent til 54 øre, mens Sevan Drilling stiger 9,3 prosent til 3,30 kroner.I andre enden finner vi Bionor Pharma, som faller 8,7 prosent til 21 øre etter at styret har lagt frem forslag om en ny emisjonsfullmakt.Itera kommer nærmest på minus 6,0 prosent til 3,90 kroner.Vi tar også med at Hexagon Composites faller 1,6 prosent til 30,70 kroner etter at Pareto ifølge TDN Finans har nedgradert aksjen fra kjøp til hold. Kursmålet er senket fra 32 til 30 kroner.

oljeprisen
oslo børs
questerre
statoil
roger berntsen
Nyheter
Markedskommentarer
Børs