Asiatiske børser trekker stort sett nedover fredag.I Tokyo falt Nikkei 0,3 prosent til 17.184,59, mens den bredere Topix-indeksen endte ned 0,4 prosent til 1.365,29.I Shanghai faller large cap-indeksen CSI 300 0,1 prosent, mens Shanghai Composite er ned 0,3 prosent.I Hong Kong måtte børsen utsette åpningen grunnet et tyfonvarsel.Kospi-indeksen i Sør-Korea faller 0,4 prosent og den finans- og råvaretunge Sydney-børsen 0,2 prosent.Et Wall Street i villrede om den videre retning noterte seg for svak nedgang i går, etter at oljeprisene falt markert i New York i går kveld.Det er gevinstsikringen som rår etter oljeprisene onsdag nådde sitt høyeste på 15 måneder, og den nedadgående trenden fortsetter i Dollaren styrker segI valutamarkedet styrker dollaren seg mot en kurv av valutaer, og dollar-indeksen klatrer til 98,38, opp fra nivåer under 97,80 tidligere i uken.Oppgangen i dollarindeksen henger blant annet sammen med en relativt svakere euro i kjølvannet av gårsdagens rentedom i Europa.Den europeiske sentralbanken (ECB) holdt som ventet styringsrenten uendret, men sa også at den ikke diskuterte forlengelse av kvantitative lettelser utover mars 2017.Sjefstrateg Chris Weston i IG skriver ifølge CNBC i et notat at markedsforventningene til en renteøkning fra Federal Reserve i desember har steget noe - til 67 prosent.- Neste ukes BNP for 3. kvartal kan bli en stor katalysator for traderne, skriver han.