Danske høyner til kjøp i Atea

Meglerhus spår lysere tider.

Martin Stenshall. Foto: Finansavisen.
Børs

Danske Bank Markets oppgraderer Atea fra hold til kjøp, med uendret 12 måneders kursmål på 94 kroner.Ser bedre marginerEtter et tøft 2015 tror analytiker Martin Stenshall at ledelsen fullt og helt fokuserer på forbedring av lønnsomheten.- Vi ser bedre marginer for Atea ved å dreie inntektene mindre mot maskinvare og mer mot salg av tjenester. Dette vil bedre produktmarginen i Danmark, redusere den høye kostnadsbasen i Norge, bedre datasenter-virksomheten i Sverige, samt øke faktureringsraten innen Services i hele konsernet, skriver han i en analyse Hegnar.no har fått tilgang til.Stenshall anslår dagens faktureringsrate («billing rate») til å være så lav som 70 prosent.EBITDA-margin (driftsresultat før avskrivninger og amortiseringer) ventes å øke fra 3,3 prosent i 2015 til 4,0 prosent i 2018.18 prosent oppsideStenshalls «base case»-scenario for 2019 indikerer verdier for 115 kroner per aksje, tilsvarende 42 prosent potensiell oppside fra dagens nivåer. «Bull»- og «bear»-caset indikerer hhv. 153 og 69 kroner aksjen.For 3. kvartal i år estimerer Danske Bank 5,7 prosent organisk vekst på årsbasis og en EBITDA-margin på 3,7 prosent, opp fra 3,5 prosent i 3. kvartal 2015.Dette vil i så fall gi et resultat per aksje på 0,91 kroner, som ifølge analysen er i tråd med FactSet-konsensus.Atea stiger 0,3 prosent til 79,75 kroner i tidlig handel på Oslo Børs onsdag. Med kursmålet på 94 kroner ser Stenshall dermed en oppside på rundt 18 prosent fra dagens nivåer.

martin stenshall
danske bank
atea
Nyheter
Aksjeanalyse
Børs
Aksjeanalyse