Onsdag presenterte Medistim tall for 3. kvartal, og konsernsjef Kari Krogstad sier ifølge TDN Finans at det er en utfordring for selskapet å vokse videre i Europa, men ser langt bedre utsikter i resten av verden.
Europa, som er Medistims klart viktigste region, med rundt 42 prosent av omsetningen, var også den desidert svakeste i kvartalet. Regionen hadde en nedgang på 1,2 prosent på årsbasis og 17,4 prosent kvartalsbasis. Krogstad understreker imidlertid at det ikke er noe i det europeiske markedet som har endret seg fundamentalt.- Samtidig er det slik at vi i veldig mange land i Europa har en 60-70 prosent markedsandel og da er det vanskelig å vokse videre, selv om det ikke er umulig. Veksten vil nok være lavere enn i andre verdensdeler, sier Krogstad til TDN Finans.Skal selskapet selge flere flow-prober i Europa, er det ifølge Krogstad først og fremst gjennom å gå inn i nye markeder, som Storbritannia, Frankrike og Russland.- Der ser vi definitivt vekstmulighet. Ved siden av det har vi vaskulærmarkedet, ettersom mange europeiske markeder ikke gjør så mye kontroll av vaskulærkirurgien ennå, sier Medistim-sjefen til nyhetsbyrået.Til gjengjeld har Asia og resten av verden hatt en veldig sterk utvikling i kvartalet.- Vi ser at vår distributør i Australia har fått veldig god aksept for teknologien vår og selger fire imaging-systemer i et kvartal. I USA venter vi at utviklingen vil fortsette. Interessen er der og utfordringene er mer å få nok folk til å jobbe på de prosjektene vi har, sier Krogstad.