Derfor holdt FED renten uendret

FEDs beslutning om å holde renten uendret i september reflekterte ikke manglende tiltro til økonomien.

Wall Street. Foto: Scanpix Chip East
Børs

Federal Reserves rentekomites beslutning om å holde renten uendret i september reflekterte ifølge visesentralbanksjef Stanley Fischer ikke manglende tiltro til økonomien, skriver TDN Finans.- Sentralbanken besluttet å vente på flere tegn på fremgang for inflasjons- og sysselsettingsmålene, sa Fischer søndag.Videre sa han at når styringsrenten ligger beskjedent under den nøytrale renten, bør pengepolitikken oppfattes som beskjedent støttende. Det er passende for å skape videre fremgang mot målene, mener Fischer, ifølge nyhetsbyrået.- Men siden pengepolitikken er beskjedent støttende, er det liten risiko for at vi havner bak kurven på kort sikt, og en gradvis økning i styringsrenten vil trolig være tilstrekkelig for å få pengepolitikken nøytral over de neste årene, sa visesentralbanksjefen.

usa
rente
federal reserve
Nyheter
Børs