- Det er godt nytt for Norway Royal Salmon og Grieg Seafood

Marine Harvest-meldingen kan være gode nyheter for selskaper som Norway Royal Salmon og Grieg Seafood, 

laks, oppdrett, senja

Marine Harvest kom mandag morgen med en slakteoppdatering som bekrefter bildet med lav markedsvolumvekst og høye priser i 2017.Analytiker Tore Tønseth i Sparebank 1 Markets mener tallene bekrefter en svært stram tilbudsside i tiden fremover. - Slakteguidingen er ned fem prosent i 2017 mot konsensus, men det blir mer enn kompensert ved at prisene kommer til å være så mye høyere. Konsensus for lakseprisen ligger på 57 kroner pr kilo i 2017, men prisene kan godt stige 5-10 kroner høyere enn det, sier Tønseth til TDN Finans.Ifølge Tønseth er dagens oppdatering fra Marine Harvest spesielt positiv for selskaper som Norway Royal Salmon og Grieg Seafood, som har stor spotpriseksponering og ingen oppdrettsvirksomhet i Midt-Norge. - Samtidig er det et varsel på at Lerøy og Salmar vil ta ned guidingen, så for dem er det litt mer blandet, sier han.Vi gjør oppmerksom på at Periscopus ved Trygve Hegnar eier fire millioner aksjer, tilsvarende en eierandel på 0,9 prosent, i Marine Harvest.