Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Børs

Det er helrødt på børsene i Asia onsdag morgen. En snau time før stengetid i Japan er Nikkei-indeksen ned 0,99 prosent.Hang Seng i Hong Kong er ned 0,96 prosent, mens Shanghai Composite faller 0,36 prosent. Koreanske Kospi klatrer 0,12 prosent, mens Straits Times i Singapore er ned 0,99 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds venter at Oslo Børs åpner ned 0,14 prosent onsdag.- Det er få/ingen impulser fra verken Asia, USA eller råvaremarkedet onsdag morgen, dermed blir det etter alt å dømme en negativ start på dagen (svakt ned). Investorene venter nå på selskapenes Q3 tall. Alcoa, verdens største aluminiumsselskap, slapp for øvrig sine kvartalstall i går kveld. Aksjen falt hele 11 % i gårsdagens handel, da Q3 tallene skuffet stort. Viktige hendelser i dag; FOMC Minutes (USA).Oljeprisen Onsdag morgen omsettes Brent-oljen for 52,66 dollar fatet, opp 0,48 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,37 prosent til 50,98 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,90 dollar ved børsslutt tirsdag.USADe amerikanske børsene har lagt bak seg den svakeste dagen siden begynnelsen av september eter at aluminiumsgiganten Aloca la frem svakere tall enn ventet. Ifølge Marketwatch førte også en sterkere dollar og fallende oljepris til det negative segmentet.Dow Jones Industrial Average ramlet 1,1 prosent til 18.128,66, mens S&P 500 falt 1,2 prosent til 2.136,73. Alle sektorene som inngår i indeksen falt. Nasdaq Composite-indeksen falt 1,5 prosent til 5.246,79. Biotech-sektoren ledet an.Alcoa stupte 11,4 prosent på tallene for 3. kvartal. Det er det største fallet på fem år.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsTirsdag nådde Oslo Børs det høyeste nivået på 14 måneder.  Hovedindeksen var oppe i 642,17 før det snudde. Sluttnoteringen lyder imidlertid på 638,55, ned 0,2 prosent.Bakgrunnen for nedturen tirsdag ettermiddag var først og fremst at den amerikanske bjellesauen Alcoa la frem svakere tall enn ventet for 3. kvartal. Fallende oljepriser bidro heller ikke til å løfte stemningen.Biotek-aksjen Nordic Nanovector steg opp 15,3 prosent til 62 kroner tirsdag. betyr at aksjen er opp hele 340 prosent så langt i år, og ingen aksjer har vært bedre. Link Mobility Group og Noreco følger på de neste plassene med en oppgang på henholdsvis 253 og 225 prosent.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Utenlandske resultater:Blackrock, eBay, Wells FargoMakro:Japan: Maskinordre, august Frankrike: KPI foreløpig, september 08:45 ØMU: Industriproduksjon, august 11:00 USA: MBA lånesøknader, pr 7. oktober 13:00 USA: JOLTS Arbeidsmarkedsrapport, august 16:00Annet:Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00 Thin Film: Webcast 10:00 Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00 USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30 USA: DOE, månedlig STEO-rapport 18:00 USA: USDA, månedlig Wasde-rapport 18:00 OPEC: Månedlig oljemarkedsrapport 12:30 EIA: Månedlig oljemarkedsrapport 18:00 MultiConsult: KapitalmarkedsdagKilder: TDN Finans og Oslo Børs

dette vil påvirke oslo børs
oslo børs
Nyheter
Børs