Dette vil påvirke Oslo Børs

Netfonds Bank tror Oslo Børs åpner ned, men 2017 kan bli sterkt, er spådommen.

Netfonds Bank tror Oslo børs åpner ned 0,44 prosent i dag.«De fleste indikatorene peker nedover mandag morgen, dermed blir det etter alt å dømme nedgang fra start i dag. Når det er sagt, denne uken, som i forrige uke, vil de globale aksjemarkedene styres av Q3 tall (selskapenes resultater for 3. kvartal). Det er for øvrig verdt å merke seg at Oslo Børs leder an blant de europeiske børsene så langt i 2016. Vi forventer at Oslo Børs gjør vil gjøre det godt også til neste år. Relativt lav valuta (norske kroner), samt lysere utsikter for oljesektoren gjør vår børs attraktiv for utenlandske investorer. Viktige hendelser i dag; Empire State Index, Industrial Production (USA)», skriver analysesjef Roger Berntsen.Hvor går børsen denne uken? «Kanskje fredagens oppgang var et første signal om hva som kan komme?», skrev Hegnar.no i Søndagens aksjetips. Les hele den tekniske analysen herBlandet i AsiaDet er variert stemning på de asiatiske børsene mandag morgen.Ved stengetid klokken 08:00 var Nikkei opp 0,3 prosent. Den bredere Topix-indeksen var opp 0,4 prosent.Shanghai Composite er på stedet hvil i forhold til fredag, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 0,5 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,4 prosent. Straits Times i Singapore er ned 0,1 prosent.Ifølge Bloomberg News fokuserer nå investorene på amerikanske økonomiske data og Fed-retorikk for å måle omfanget og timingen av forventede renteøkninger i USA.Oljeprisen fallerBrent-oljen er mandag morgen ned 0,08 prosent til 51,92 dollar fatet, mens WTI-oljen faller 0,24 prosent til 50,23 dollar fatet.Ifølge TDN Finans er det økt boreaktivitet i USA som trekker oljeprisene ned, og antallet aktive rigger er nå på det høyeste nivået siden februar.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,95 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Flatt i USA Ved børsslutt fredag var Dow Jones opp 0,2 prosent til 18.138, mens S&P 500 stod uforandret på 2.133.Teknologitunge Nasdaq endte også uendret på 5.214.Det ble omsatt nesten 30 prosent mindre enn 20-dagerssnittet på NYSE og ca 15 prosent færre aksjer enn 20-dagerssnittet på Nasdaq.De siste dagenes rapporturo ble noe dempet etter at JP Morgan, Citigroup og Wells Fargo la frem bedre kvartalstall enn ventet fredag.Oppgangen for de nevnte aksjene avtok imidlertid i løpet av dagen, likevel ble finanssektoren den som presterte best i S&P 500-indeksen.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaDette skjer i dagMakro:Japan: Industriproduksjon, augustNorge: Handelsbalanse foreløpig, september, kl. 08.00Italia: Handelsbalanse, september, kl. 10.00ØMU: KPI, september, kl. 11.00Norge: Offentliggjøring av auksjon statsobligasjoner, kl. 12.00USA: Empire Manufacturing-indeks, oktober, kl. 14.30USA: Industriproduksjon, september, kl. 15.15Annet:SSB: Rapport: Økonomi og levekår for ulike lavinntektsgrupper 2016, kl. 08.00SSB: Skatteregnskap, september 2016, kl. 08.00SSB: Salg av petroleumsprodukter, september 2016, foreløpige tall, kl. 08.00Utenlandske resultater per 3. kvartal:Bank of America, IBM, Netflix, UralkaliKilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå (SSB)