Dette vil påvirke Oslo Børs

Her er faktorene som spiller inn før åpning på Oslo Børs onsdag.

Det er små utslag på de asiatiske børsene onsdag. I Japan steg Nikkei 0,30 prosent, mens den bredere Topix-indeksen endte opp 0,17 prosent.Shanghai Composite i Kina er opp 0,08 prosent, mens Hang Seng i Hong Kong er ned 0,12 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 0,06 prosent, S&P/ASX 200-indeksen i Asutralia klatrer 0,45 prosent, og Straits Times i Singapore er opp 0,16 prosent.Les hele Asia-kommentaren her. Netfonds venter at Oslo Børs åpner opp 0,29 prosent onsdag.- Oppløftende BNP tall fra Kina i natt ga positive utslag på de asiatiske børsene onsdag. Det er naturlig å anta at den positive stemningen vil forplante seg til Europa når børsene åpner kl 09. Veksttallene, eller BNP tallene, kom inn på 6,7 % å/å, godt hjulpet av økt statlig forbruk. Denne trenden tror vi kan fortsette i tiden som kommer, da kinesiske myndigheter har igangsatt en enorm plan for å øke innenlandsk aktivitet. I dette ligger det bl.a. en storstilt satsning på bygging av ny infrastruktur (vei, jernbane etc.). Viktige hendelser i dag; Makro: Housing Starts, Beige Book (USA).OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 52,14 dollar fatet, opp 0,89 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,91 prosent til 50,75 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,69 dollar ved børsslutt tirsdag.USASterkere kvartalstall enn ventet fra selskaper som Goldman Sachs og Netflix sendte børsene i USA opp tirsdag kveld. Dow Jones endte opp 0,4 prosent til 18.161,94, mens den bredere S&P 500-indeksen klatret 0,6 prosent til 2.139,60. Teknologitunge Nasdaq spratt opp 0,9 prosent til 5.243,84.Netflix overrasket Wall Street med positive nyheter, noe som sendte aksjen opp 19 prosent til 118,79 dollar. I løpet av 3. kvartal 2016 fikk selskapet 3,6 millioner nye kunder.Den amerikanske finanskjempen Goldman Sachs meldte om et resultat på 4,88 dollar per aksje i 3. kvartal. Ifølge Reuters var det ventet en EPS på 3,82 dollar. Aksjen steg 2,2 prosent til 172,3 dollar.Les hele USA-kommentaren her. Oslo BørsOslo Børs har lagt bak seg en positiv tirsdag, til tross for at indekstunge Statoil falt markant. Hovedindeksen endte opp 0,3 prosent til 633,70, mens omsetningen beløp seg til 3,9 milliarder kroner.Swedbanks aksjestrateg Peter Hermanrud er overbevist om at det nå er på tide å starte bunnfiske i oljeservice . Enkelte oljeserviceaksjer kan firedoble seg, er budskapet hans. Hermanrud anbefaler ifølge DN kjøp av Odfjell Drilling, Fred Olsen Energy og Songa.  Aksjetipsene sendte aksjene kraftig opp. Songa endte opp 21,1 prosent til 0,23 kroner, Fred. Olsen Energy 18,8 prosent til 15,50 kroner, mens Odfjell Drilling var opp 10 prosent til 10,90 kroner.Les hele børskommentaren her. Dette skjer i dag:Resultater:Itera ASA Kværner ASA Medistim ASA Norske Skogindustrier ASA 3 Voss Veksel- og Landmandsbank ASAI tillegg legger følgende internasjonale selskaper frem tall: American Express, Digi, eBay, FMC Technologies, Halliburton,Handelsbanken, Intrum Justitia, Morgan Stanley og Valeant PharmaceuticalMakro:Japan, Industriaktivitet Kina, Industriproduksjon Kina, Detaljhandel Kina, BNP Norge: Arbeid -og velferdsrapport fra NAV, nr. 3 Storbritannia: Ledighet, september 10:30 Norge: Auksjon statsobligasjoner 11:00 USA: MBA lånesøknader, pr 14. oktober 13:00 USA: Boligbygging, september 14:30 USA: Byggetillatelser, september 14:30 USA: Beige Book 20:00Annet:Norge: SSB ukentlig lakseeksport 08:00 Norge: Sentralbanksjef Øystein Olsen taler på Industri Futurum 10:40 Norge: Vannmagasinstatistikk 13:00 USA: DOE, ukentlige oljelagertall 16:30Kilder: Oslo Børs og TDN Finans