Dette vil påvirke Oslo Børs

Oslo Børs er på full fart mot ny all time high, tror meglerhus. Her er faktorene som spiller inn mandag.

Netfonds Bank tror Oslo børs åpner opp 0,29 prosent i dag.«Oppgang i Asia i natt (svak oppgang vel å merke) vil kunne hjelpe noe på stemningen i Europa i dag, i alle fall i åpningsminuttene. Oslo Børs befinner seg nå på det høyeste nivået for året. Det er dessuten kun 4 % opp til all-time high. Vårt hovedscenario er fremdeles at hovedindeksene, OSEBX og OBX setter nye bestenoteringer i løpet av 2016. Viktige hendelser i dag; Makro: PMI Index (USA», skriver meglerhuset.Hvor går børsen fremover? «Det meste ligger nå teknisk sett til rette for at hovedindeksen kan stige til ny all-time high. Det er bare en viktig ting som mangler», het det i Søndagens aksjetips på Hegnar.no. Les hele den tekniske analysen herAsia-børsene stiger Det er stort sett oppgang på de asiatiske børsene mandag morgen.Ved stengetid klokken 08:00 var Nikkei-indeksen i Tokyo opp 0,3 prosent, mens den bredre Topix-indeksen var opp 0,2 prosent.Shanghai Composite i Kina stiger 1,2 prosent, og Hang Seng i Hong Kong er opp 0,3 prosent.Kospi i Sør-Korea stiger 05 prosent, mens Straits Times i Singapore er opp 0,5 prosent.OljeprisenBrent-oljen er mandag morgen ned 0,4 prosent til 51,56 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 51,79 dollar fatet ved børsslutt i Oslo fredag.Irak melder mandag at de ikke tar del i OPEC-avtalen om produksjonskutt. - Vi vil ikke under noen omstendigheter kutte i produksjonen. Ikke for OPEC og ikke for noen andre, sier Iraks viseoljeminister Falah al-Amir, som også leder det statlige oljeselskapet, ifølge NTB.Små utslag i USA Til tross for at en rekke store selskaper la frem kvartalstall fredag, var det lite som påvirket de amerikanske børsene. De amerikanske børsene holdt seg rundt nullstreken.Ved børsslutt stod Dow Jones ned 0.1 prosent til 18.147. Den bredere S&P 500 var uforandret på 2.141, mens teknologitunge Nasdaq endte opp 0,3 prosent til 5.258.Slik gikk det med de norske aksjene i USA og CanadaÅrsbeste på Oslo BørsHovedindeksen endte opp 0,50 prosent til solide 641,53 poeng fredag. Det var ny årsbeste.Total omsetning endte på 3.569 millioner kroner.Dette skjer i dag:Resultat per 3. kvartal:

 • SpareBank 1 SMN: Kl. 07.00, presentasjon i SpareBank 1 Markets' lokaler i Olav Vs gate 5, Oslo, kl. 08.00
 • BN Bank
 • Bolig- og Næringskreditt 
 • Helgeland Sparebank
 • Siem Shipping
Utenlandske:
 • T-Mobile, Visa
Makro:
 • Japan: Handelsbalanse, september
 • Japan: Nikkei PMI foreløpig, oktober
 • Norge: Byggeareal SSB, kl. 08.00
 • Frankrike: PMI-foreløpig, oktober, kl. 09.00
 • Tyskland: PMI-foreløpig, oktober, kl. 09.30
 • ØMU: PMI foreløpig, oktober, kl. 09.30
 • USA: Chicago Fed-indeks, september, kl. 14.30
 • USA: PMI industri foreløpig, oktober, kl. 15.45
Annet:
 • Norge: Finansdep. høringsfrist for boliglånsforskrift
Kilder: Oslo Børs, TDN Finans og Statistisk sentralbyrå