Deutsche Bank har lånt 37 milliarder kroner

Banken har utstedet obligasjonslån på 4,5 milliarder dollar i to bolker.

Børs

Mindre enn en uke etter å ha utstedt lån for tre milliarder dollar, har Deutsche Bank vært tilbake i obligasjonsmarkedet for ytterligere 1,5 milliarder dollar, melder Bloomberg.En person «med kjennskap til saken» opplyser om et rentepåslag på 290 basispunkter, som er ned fra 300 basispunkter på obligasjonslånet som ble utstedt fredag forrige uke.Lånet var det første som ble utstedt etter at det i midten av september ble kjent at amerikanske myndigheter foreslår en bot på 14 milliarder dollar  til Deutsche Bank for storbankens rolle i finanskrisen.Etterforskningen knytter seg til salget av såkalte MBS-er (mortgage-backed securities, verdipapirer sikret av boliglån).Nesten halvertAnalytikere har karakterisert den foreslåtte boten på 14 milliarder dollar som en innledende forhandlingstaktikk fra USA, men forslaget har uansett gitt næring til bekymringer for bankens levedyktighet.Aksjen stiger 0,5 prosent til 12,36 euro på Frankfurt-børsen onsdag, men er likevel ned 45 prosent i år.- Det ville ha blitt dyrt for Deutsche Bank å gå ut på det åpne markedet for gjeldsutstedelse nå, fordi rentepåslaget hadde blitt betydelig - noe som kan ryste investortilliten. Denne private gjeldsutstedelsen viser at banken fortsatt kan gå til markedet for anselig finansiering, sier Ben Sy, sjef for renter, valuta og råvarer i private banking-divisjonen hos JPMorgan Chase i Hong Kong til nyhetsbyrået.Investorene Deutsche Bank henvendte seg til var stort de samme på begge obligasjonslånene. Kupongrenten på lånene oppgis av Bloomberg til 4,25 prosent, med forfall i 2021.

deutsche bank
finanskrisen
obligasjonslån
Nyheter
Børs