- Fallet var kraftigere enn ventet

Pareto-analytiker Trond Omdal mener fallet i produksjonen for september var kraftigere enn ventet. Swedbank kutter sitt estimat for Statoils produksjon.

Ivan Kverme

Ferske tall fra Oljedirektoratet (OD) tirsdag viste svake produksjonstall i september på norsk sokkel.Les: Kraftig fall i produksjonen på norsk sokkelStatoil nedStatoil faller 0,95 prosent på en positiv Oslo Børs tirsdag ettermiddag til 135,40 kroner, og analytiker Trond Omdal i Pareto Securities mener ifølge TDN Finans at dagens svake kursutvikling i Statoil er en følge av de svake produksjonstallene i september.- Det var for så vidt varslet høyt vedlikehold og at Goliat-feltet har vært nedstengt, men fallet i produksjonen for september var kraftigere enn ventet, sier Omdal til nyhetsbyrået.Kutter estimatAnalytiker Teodor Sveen-Nilsen i Swedbank er av samme oppfatning som Pareto-analytikeren og mener ifølge TDN Finans produksjonstallene for norsk sokkel i september var svært svake.På grunn av de svake september-tallene kutter Swedbank sitt estimat for Statoils produksjon på norsk sokkel i 3. kvartal 2016 med fire prosent mens driftsresultatestimatet for 3. kvartal kuttes med åtte prosent.Meglerhuset fastholder en reduser-anbefaling på Statoil, skriver nyhetsbyrået.