Favoriserer bank før tallslipp

Neste uke begynner kvartalsrushet for nordiske banker. Først ut er svenske Handelsbanken, men det er ikke analytikernes favoritt.

Børs

Neste uke begynner tallrushet for nordiske banker, skriver danske Børsen.dk, som viser til at svenske Handelsbanken er første nordiske bank ut i kvartalsrekken. Det er imidlertid ikke analytikernes favoritt, ifølge nettstedet.I stedet er det Danske Bank, som i ferske analyser fra Morgan Stanley, Citi og Credit Suisse, er favoritten.- Vi gjentar Danske(journ.anm: Danske Bank) som vår nordiske favoritt. Danske fortsetter å være tiltalende på grunn av deres vedvarende fokus på omkostninger og kapitalavkastning i det negative rentemiljøet, skriver Morgan Stanley. Meglerhuset har et kursmål på 250 danske kroner på Danske Bank.Børsen.dk skriver at Citi hever kursmålet på Danske Bank fra 200 til 220 danske kroner, mens Credit Suisse løfter kursmålet på Danske Bank-aksjen fra 203 til 215 danske kroner.Når det gjelder den danske storbanken Nordea, som legger frem tall 26. oktober, er banken presset, ifølge Morgan Stanley.- Problemene i det danske landbruket og olje- og gassporteføljene vil fortsette å legge press på Nordea, heter det i analysen.Det gjelder imidlertid ikke bare Nordea. - Mens råvareprisene har stabilisert seg, noe som er med på å gi trygghet, forventer vi at bankene vil fortsette å øke deres kollektive avsettelser i 3. kvartal som følge av forventninger om ytterligere tap knyttet til deres eksponering mot olje og gass. Vi ser på DNB og Nordea som de mest utsatte, skriver Morgan Stanley.

citi
morgan stanley
credit suisse
nordiske banker
danske bank
nordea
dnb
Nyheter
Børs