Flere aksjer til himmels på nyheter

Oslo Børs preges av mange nyheter og store utslag, både i topp og bunn. (Oppdatert 09:26)

Børs

Det har vært en relativt hektisk morgen før åpning på Oslo Børs. Vi har fått totalt fem resultatvarsler, hvorav to norske, et oppkjøp, et solid nedsalg, DNO-nytt fra Irak og nyheter fra myndighetene i Canada som «rammer» norsk energiknøtt.Børsen åpnet ned i kjølvannet av fall i Asia, for så å snu opp. Men det svinger fra minutt til minutt.Etter 26 minutters handel er hovedindeksen opp 0,1 prosent til 639,25.OljeprisenOnsdag morgen omsettes Brent-oljen for 52,70 dollar fatet, opp 0,6 prosent, mens WTI-oljen stiger 0,5 prosent til 51,02 dollar fatet.Til sammenligning ble et fat Nordsjøolje omsatt for 52,90 dollar ved børsslutt tirsdag.Statoil stiger 0,9 prosent til 139,80 kroner.Resultatvarsel 1 Petroleum Geo-Services ASA (PGS) har kommet med et positivt resultatvarsel. Selskapet regner med å legge frem et EBITDA-resultat på rundt 110 millioner dollar i 3. kvartal, samt inntekter på rundt 220 millioner dollar.Multiklient-salget er hovedårsaken til den sterke utviklingen.PGS stiger hele 18,6 prosent til 26,56 kroner.Konkurrenten TGS går 2,7 prosent til 172,20 kroner.Resultatvarsel 2 Hugo Games A/S melder at selskapet har gjort endringer i prioriteringene når det gjelder produktstrategien. Det skjer i kjølvannet av den positive utviklingen knyttet til FC Barcelona fotballspillet som vil bli lansert i 2017.Samtidig har selskapet skalert ned forventningene for 2016, opplyses det.Den finansielle guidingen for 2016 vil ikke bli nådd.Hugo Games topper taperlisten med minus 13,2 prosent til 1,65 kroner.Resultatvarsel 3, 4 og 5 BASF melder ifølge TDN Finans at de foreløpige tallene for omsetning, justert driftsresultat og driftsresultat i 3. kvartal ligger over analytikernes forventningerEricsson har sendt ut et resultatvarsel. Det varsles at resultatet i 3. kvartal blir betydelig lavere enn selskapets forventninger. Det spesielt slutten av kvartalet som har vært svak, opplyser Jan Frykhammar, sjef for Ericsson.Ericsson stuper 15 prosent i Stockholm.Elektronikkgiganten Samsung regner med at overskuddet i tredje kvartal blir 33,3 prosent lavere enn tidligere anslag. Bakgrunnen er alle problemene med Galaxy Note-mobilen. Selskapet venter nå et driftsresultat på 5,2 billioner won.DNO med Tawke-nytt DNO har kommet med en oppdatering rundt Tawke-feltet i den kurdiske delen av Nord-Irak. Det opplyses at den gjennomsnittlige produksjonen fra feltet var 109.159 fat pr dag i tredje kvartal.DNO rapporterer også at selskapet har fullført boring av tre nye produksjonsbrønner på Tawke-feltet.DNO er opp 1,4 prosent til 8,53 kroner.Selger kjempepost i SR-Bank Gjensidige Forsikring meldte etter børsslutt tirsdag at selskapet vurderte å selge inntil 14,5 millioner aksjer i Sparebank 1 SR-Bank. Det tilsvarer 5,67 prosent av aksjekapitalen.Nå er salget i boks. Aksjene ble solgt for 46 kroner per stykk, noe som gir en rabatt på rundt tre prosent i forhold til sluttnoteringen på 47,40 kroner tirsdag.SR-Bank faller 1,1 prosent til 46,90 kroner.Questerre Questerre Energy Corporation melder at nasjonalforsamlingen har godkjent «Bill 106», An Act to implement the 2030 Energy Policy and amend various legislative provisions.Questerre-sjef Michael Binnion sier i en melding at de er veldig fornøyd med at Bill 106 er godkjent.Aksjen stiger hele 29,7 prosent til 2,14 kroner.Tomra-oppkjøp  TOMRA Systems ASA har gjennom sitt heleide selskap TOMRA Sorting AS signert en avtale med eierne av Compac Holding Ltd om kjøp av 100 prosent av selskapet.Tomra vil betale 70 millioner NZD (405 millioner kroner) for selskapet. En earn-out-avtale kommer i tillegg.Tomra er opp 0,8 prosent til 92,50 kroner.NEL-kontrakt NEL er tildelt en kontrakt av Asko for hydrogenproduksjon og -stasjon i Trondheim, går det frem av en børsmelding.Et datterselskap av NEL er dessuten blitt tildelt to forsknings- og utviklingsstipender på totalt 1,1 millioner euro fra det danske EUDP-programmet.NEL stiger 3,5 prosent til 2,70 kroner.

Nyheter
Markedskommentarer
Børs