Flygigant senker guiding

Ryanair reduserer resultatguidingen for regnskapsåret 2017. 

Ryanair reduserer resultatguidingen for det avvikende regnskapsåret 2017, og venter nå en resultatvekst på syv prosent, mot tidligere 12 prosent for helåret, ifølge TDN Finans.Nyhetsbyrået opplyser om at Ryanair nå venter et nettoresultat på mellom 1,30-1,35 milliarder euro for regnskapsåret 2017, ned fra tidligere guidet 1,375-1.425 millioner euro. Hovedgrunnen til nedjusteringen er det britiske pundet, som har svekket seg 18 prosent i etterkant av Brexit.- Dette vil redusere billettprisene for andre halvår i snitt med mellom 13 og 15 prosent, skriver selskapet i en melding tirsdag.Ryanair påpeker at de venter at kabinfaktoren vil være én prosent bedre enn guidet på 94 prosent, og venter at trafikkveksten vil være 12 prosent på 119 millioner passasjerer, mot 106 millioner passasjerer i regnskapsåret 2016.Videre venter flyselskapet nå en enhetskost ex-fuel ned tre prosent, mot tidligere ned en prosent. Regnskapsåret til Ryanair varer fra 1. april til 31. mars.